Acasă » Știri » Cu ei se bate Mățan: Super fotbaliștii din acest sezon al Major League Soccer

Cu ei se bate Mățan: Super fotbaliștii din acest sezon al Major League Soccer

De: Constantin Neacșu 01/04/2021 | 13:08
Cu ei se bate Mățan: Super fotbaliștii din acest sezon al Major League Soccer
Cu ei se bate Mățan: Super fotbaliștii din acest sezon al Major League Soccer

Fotbalul american a ieșit la rampă în ultimii ani prin aducerea mai multor fotbaliști aflați pe final de carieră, dar cu realizări impresionante în spate. Drumul fusese deschis de mult, dar a devenit unul atractiv odată cu plecarea lui Beckham la Los Angeles.

După el au urmat și alți coloși, Zlatan sau Schweinsteiger remarcându-se. Nici sezonul care va începe în aprilie nu duce lipsă de „grei”, Major League Soccer având campioni mondiali, europeni sau câștigători ai Ligii Campionilor și Ligii Europa.

Intră pe Superbet și vezi oferta completă pentru ligile din afara Europei!

Inter Miami a fost înființat în 2018 și l-a avut implicat în proiect, încă de la început, pe David Beckham. Englezul este acționar minoritar și are funcția de președinte al clubului. Beckham a adus la Miami mai mulți sud-americani și europeni, încercând să creeze scheletul echipei în jurul lor. În apărare este Ryan Shawcross, fotbalist cu aproape 400 de meciuri în Premier League; la mijloc e Blaise Matuidi, în atac e Gonzalo Higuain. Dacă Shawcross nu are un CV impresionant, ceilalți doi sunt printre marile vedete pe care le-a văzut soccer-ul american.

Matuidi are 16 trofee cu Paris Saint-Germain, unde a jucat 7 ani, iar la Juventus a mai adunat 5 în doar 3 sezoane. Mijlocașul central a fost unul dintre cei mai buni din lume în ultimul deceniu, fiind și un om de bază al naționalei franceze care s-a calificat la 4 turnee finale, a luat argintul la EURO 2016 și titlul Mondial în 2018. Din august, când i-a expirat contractul la Juventus, Matuidi este jucătorul lui Inter Miami, bifând până acum 15 meciuri în MLS.

Tot de la Juventus a venit și Gonzalo Higuain, unul dintre cei mai buni atacanți ai ultimilor ani. Argentinianul are aproape 300 de goluri marcate la Real Madrid, Napoli, Juventus, Milan și Chelsea; 6 titluri de campion (în Spania și Italia) și un titlu în Liga Europa. Pe Higuain, însă, l-au evitat marile trofee. A plecat de la Real Madrid chiar înainte de cele 4 titluri de Champions League ale galacticilor, cu Juventus a pierdut o finală, iar la Cupa Mondială a fost, din nou, doar finalist. Alături de Argentina a pierdut finala din 2014, și, în două rânduri, finala Copei America.

Cine câștigă marile trofee în 2021? Manchester City și Manchester United sunt favoritele din Champions și Europa League!

Derby-ul statului Florida are SuperFotbaliști și de cealaltă parte. Orlando City, rivala nou-înființatei echipe din Miami, aliniază și ea jucători foarte cunoscuți. Căpitan este portughezul Nani, și el cu un CV impresionant. A făcut parte din echipa națională care a câștigat EURO 2016, marcând de 3 ori pe parcursul turneului, iar la nivel de club are Liga Campionilor, Mondialul Cluburilor, 4 titluri de Premier League și alte 6 trofee cu Manchester United.

Lângă Nani, în ofensiva lui Orlando City, e o fostă mare speranță a fotbalului brazilian: Alexandre Pato. Transferat de AC Milan înainte ca el să împlinească 18 ani, Pato a avut un start fulminant al carierei. A dat peste 50 de goluri în primele 4 sezoane, a câștigat premiul „Golden Boy Award”, acordat celui mai bun tânăr fotbalist al lumii, apoi au început accidentările. Deși are doar 31 de ani, în ultimele sezoane a reușit să mai impresioneze doar în Brazilia și China, acceptând acum o nouă provocare în Major League Soccer.

Chicharito, Vela, Lodeiro sau Ilsinho sunt alți fotbaliști cu cariere excelente care joacă acum în Statele Unite. Chicharito Hernandez este golgheterul all-time al Mexicului și are peste 100 de goluri în campionatele de top ale Europei, jucând la Man United, Real Madrid, Sevilla, Leverkusen sau West Ham. Din 2020, atacantul e în America, la Los Angeles Galaxy. La rivala din oraș, Los Angeles FC, e conaționalul Carlos Vela. Un jucător descoperit de Arsene Wenger pe când avea doar 16 ani și adus la Arsenal, a stat 13 ani în Europa, cea mai bună perioadă traversând-o la Real Sociedad. Va începe al patrulea sezon în MLS, fiind golgheterul și MVP-ul campionatului în 2019. Ilsinho este unul dintre numeroșii brazilieni descoperiți de Mircea Lucescu la Șahtior, dar cariera lui europeană s-a oprit în Ucraina. Mijlocașul are 6 sezoane acolo, făcând parte și din echipa care a câștigat Cupa UEFA în 2009, dar și-a petrecut restul carierei în Brazilia sau SUA. Joacă la Philadelphia Union din 2016, singurul titlu câștigat fiind unul simbolic de „fotbalistul sezonului” la echipa lui în sezonul trecut. Ultimul mare talent din America latină care joacă acum în MLS e uruguayanul Nicolas Lodeiro, jucător cu 60 de meciuri în națională și o carieră de top în America de Sud – la Botafogo, Corinthians sau Boca Juniors. Nu a confirmat în Europa, însă, jucând doar două sezoane și jumătate la Ajax. Acum este vedeta lui Seattle Sounders, unde s-a transferat în 2016.

Major League-ul pariorilor e în SuperSocial!

Cauți SuperPariuri pe cele mai interesante campionate? Descarcă aplicația Superbet și alătură-te discuțiilor din jurul tuturor evenimentelor pe paginile de Chat corespunzătoare! Poți lua toate informațiile utile despre pariuri speciale sau orice evenimente sportive de la alți pariori, poți vedea toate biletele publicate de ei sau ce joacă ambasadorii Superbet: Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea, Gică Craioveanu și Florin Răducioiu sunt deja pe SuperSocial! Orice bilet interesant de acolo poate fi și biletul tău în doar câteva secunde, prin simpla apăsare a butonului „adaugă pe bilet”!

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Constantin Neacșu este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 29 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. A bifat transferul la CANCAN.RO în aprilie citeste mai mult
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele din Portul Tomis
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu le poate atinge
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu...
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Carmen Iohannis, lăudată de această dată pentru ținuta purtată. Cum s-a îmbrăcat în timpul unei vizite oficiale în Coreea de Sud
Carmen Iohannis, lăudată de această dată pentru ținuta purtată. Cum s-a îmbrăcat în timpul unei...
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care să te ferești
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care...
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de oameni
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de...