Culisele unui război de 164 milioane de euro! Cum au ”răpus-o” fraţii Dedeman pe moştenitoarea multimiliardarului Ofer

Publicat: 26/01/2017 | 00:00

Proprietarii uneia dintre cele mai de succes afaceri cu produse de bricolaj şi materiale de construcţii au dat lovitura! ”Fraţii Dedeman” şi-au extins afacerile în imobiliare, întrucât sunt foarte aproape să cumpere un complex de birouri dintr-o zonă bună a Capitalei, într-o tranzacţie care ar putea fi cea mai importantă de la încheierea crizei financiare!

(Toate noutăţile pe PARFUMERIA.RO, oficial siteul nr. 1 de shopping al vedetelor)

Negocierile pentru importanta achiziţie au durat mai bine de un an iar parafarea antecontractului a avut loc după o luptă acerbă cu alţi potenţiali investitori. Fraţii Pavăl au învins-o la prezentarea ofertei de achiziţie chiar pe moştenitoarea unuia dintre cei mai bogaţi israelieni, care are şi afaceri importante în România, Sammy Ofer, decedat acum cinci ani.

Fraţii Pavăl sunt doi jucători importanţi de pe piaţa de business din România, reuşind să ridice de la zero colosul Dedeman, pe care l-au adus la nivelul unor afaceri de 1 miliard de euro. Imobiliarele reprezentau un vis neîmplinit acum ceva timp pentru Dragoş Pavăl, care îşi anunţa intenţia să investească în acest domeniu în toamna lui 2015.

Sammy Ofer a investit sume uriaşe în România
Sammy Ofer a investit sume uriaşe în România

Revenind însă la tranzacţia cea mai importantă din ultimii 10 ani, fraţii Pavăl cumpără de la israelianul Lev Leviev complexul de birouri AFI Park Cotroceni, respectiv cele cinci clădiri din imediata apropiere a centrului comercial. Preţul ce urmează a fi plătit este de 164 de milioane de euro, iar precontractul a fost semnat la sfârşitul anului trecut cu reprezentanţii firmei deţinătoare, AFI Europe!

Lev Leviev nu mai deţine AFI Palace Park, de mai bine de jumătate de lună
Lev Leviev nu mai deţine AFI Palace Park, de mai bine de jumătate de lună

Putred de bogat, israelianul Lev Leviev a ajuns în atenţia opiniei publice în 2013, atunci când a fost jefuit într-unul din cele mai luxoase hoteluri din Cannes! În numai câteva minute, hoţii au pătruns în camera de hotel şi au plecat cu bijuterii în valoare de 103 milioane de euro!

”Fraţii Dedeman”, Dragos si Adrian Pavăl
”Fraţii Dedeman”, Dragos si Adrian Pavăl

Investiţia ”fraţilor Dedeman” a fost însă extrem de atent cântărită, pentru că negocierile s-au întins pe parcursul unui an. Dragoş şi Adrian Pavăl şi-au dorit mult această afacere, aşa că au fost până în Israel, anul trecut, pentru a pune la punct detaliile afacerii. ”Războiul” pentru preluarea poiectului de birouri nu a fost deloc de neglijat, pentru că românii s-au luptat cu alţii investitori evrei, şi anume nepoata lui Sammy Ofer, milionarul decedat în anul 2011. Israelianul avea un frate, Yuli, decedat şi el. Toate afacerile lui Yuli au ajuns pe mâna fiicei sale, Liora Ofer. De partea cealaltă, băieţii lui Sammy şi-au lăsat cunoscuţii cu gura căscată când au decis să împartă averea tatălui….trăgând la sorţi, aşa cum a arătat AICI CANCAN.ro, site-ul numărul unu din România! Sammy a investit şi în ţara noastră, respectiv proiectul Wilbrook, implicat în scandalul Cathedral Plaza.

Liora Ofer, fiica milionarului Yuli Ofer
Liora Ofer, fiica milionarului Yuli Ofer

Iată că şi nepoata lui Sammy, Liora, era interesată de investiţiile din România, aceasta fiind competitoarea acerbă a fraţilor Pavăl. Liora era interesată să-şi dezvolte portofoliul companiei de imobiliare Melisron, compania care îi revenise după moartea tatălui ei, Yuli Ofer. Ea era interesată să cumpere în totalitate proiectul AFI din Bucureşti, adică nu numai complexul de birouri, ci şi mall-ul Afi Palace Cotroceni, proprietăţi evaluate undeva la suma de 600 de milioane de euro. Fondatorii lanţului de magazine Dedeman au reuşit să îi surclaseze oferta, chiar dacă au cumpărat doar o parte din complexul ridicat de magnatul israelian Lev Leviev. (Gabriel Niculescu)

Citește și...