Cum a ajuns Ioana Ginghină într-o trupă de teatru de amatori: „M-a văzut și mi-a spus că…”

Publicat: 02/08/2019 | 19:51
Cum a ajuns Ioana Ginghină într-o trupă de teatru de amatori: „M-a văzut și mi-a spus că…”

Ioana Ginghină a divorțat a povestit cum a ajuns actriță, încă din perioada liceului, și cine a ajutat-o să facă pasul. Constantin Chiriac, directorul Teatrului din Sibiu, este cel care i-a fost mentor.

 „Mentorul meu care m-a îndrumat și m-a și învățat foarte multe în această meserie este Constantin Chiriac, directorul Teatrului de la Sibiu. M-a sprijinit atunci când eu eram o simplă liceană și îmi doream să devin actriță. El m-a văzut, mi-a zis dacă e ceva de capul meu sau nu”, a dezvăluit Ioana Ginghină, pentru libertatea.ro.

Înainte să dea la facultate, Ioana Ginghină a avut ocazia să experimenteze jocul actoricesc. A primit sfaturi, le-a urmat, dar a avut și un strop de talent neșlefuit la acea vreme, dar și chemare spre această meserie. „Am făcut parte dintr-o trupă de teatru de amatori la momentul respectiv, în perioada liceului. Poate dacă nu era el, până la urmă renunțam, dar a cultivat acest microb, am început să joc ușor-ușor în tot felul de festivaluri, pe scene de teatru pentru amatori”, a povestit ea.

„Am avut noroc, adică am perioade când sunt aglomerată, dar am și perioade destul de lungi, în care pot să stau să îmi văd de copil, de casă, de familie, adică e un atu pe care mulți din alte meserii nu și-l pot permite”, a mai spus actrița.