Acasă » Știri » Cum a ajuns Remus Truica unul dintre cei mai bogati romani. A fost patron de alimentara!

Cum a ajuns Remus Truica unul dintre cei mai bogati romani. A fost patron de alimentara!

De: Cancan 12/12/2015 | 00:03
Cum a ajuns Remus Truica unul dintre cei mai bogati romani. A fost patron de alimentara!

Remus Truica, fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, cel care a fost arestat vineri la domiciliu intr-un dosar privind retrocedari ilegale de terenuri, nu s-a nascut milionar! El a inceput ca patronul unui magazin alimentar.

Irina Truica, sotia  afaceristului, spunea ca in momentul in care s-a maritat cu actualul milionar, acesta nu era deloc bogat. Femeia declara in urma cu ceva timp pentru CANCAN.ro ca familia ei avea bani, si ca parintii i-au ajutat. „La inceputurile noastre, atunci cand am intrat in afaceri, el avea o situatie materiala modesta. Banii au venit exclusiv de la familia mea, asa am inceput. Multa lume ma numeste sotia milionarului, insa sa nu uitam ca, atat el, cat si eu, am plecat la drum in viata cu banii familiei mele”, afirma Irina.

Irina Truica
Irina Truica

Ea s-a referit si la averea pe care o au de impartit, avand in vedere ca sunt in proces de divort. Irina spunea ca in afara de domeniul de la Snagov, la partaj se vor discuta si proprietatea din Caraibe, iahtul, terenurile si firmele.

A inceput cu un magazin alimentar

Irina Truica

Prima afacere a lui Remus Truica a fost un magazin alimentar pe care l-a deschis la inceputului anilor ’90 la parterul casei sotiei sale din Bucuresti. Afacerea a mers cativa ani, dupa care a Truica a tras obloanele. A deschis un Internet Cafe, o afacere la moda pentru acele vremuri.

Remus Truica a dat lovitura in 1999, atunci cand a deschis TotalNet, o firma care furniza servicii de internet. Contractele au inceput sa vina, ulterior a ajuns consilierul lui Adrian Nastase si a cumparat cateva hectare de pamant la Snagov pe care si-a construit un adevarat domeniu.

Domeniul lui Truica de la Snagov
Domeniul lui Truica de la Snagov

Pe teren pe se afla construite mai multe case, doua terenuri de sport, dar si o piscina. In urma cu cateva luni, procurorii DIICOT au pus sechestru pe o parte din averea acestuia, inclusiv casa de la Snagov, intr-un dosar privind acordarea unor credite ilegale.

Acuzatiile DNA 

Remus truica

DNA a emis joi ordonante de retinere pentru 24 de ore pe numele lui Remus Truica, a jurnalistului Dan Andronic, dar si a altor persoane intr-un dosar privind retrocedari ilegale de terenuri. Vineri, Truica a fost plasat in arest la domiciliu, iar Dan Andronic sub control judiciar.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a urmatorilor inculpati:

TRUICA REMUS, om de afaceri la data faptelor si in prezent, pentru comiterea infractiunilor de:
– constituirea unui grup infractional organizat,
– trafic de influenta
– spalare a banilor
– complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave
– dare de mită,

ROSU ROBERT MIHAITA, avocat partener in cadrul unei case de avocatură, pentru comiterea infractiunilor de:
– constituirea unui grup infractional organizat,
– trafic de influenta,
– complicitate la spalarea banilor,
– complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave,

ANDRONIC DAN CATALIN, consultant politic, jurnalist, pentru comiterea infractiunilor de:
– constituirea unui grup infracţional organizat, in forma aderarii;
– complicitate la trafic de influenta,

MARCOVICI MARIUS ANDREI, administrator al unei societati comerciale, pentru comiterea infractiunilor de:
– constituirea unui grup infractional organizat,
– complicitate la trafic de influenta,
– spalarea banilor,

MATEESCU LUCIAN CLAUDIU, pentru comiterea infractiunilor de:
– constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii
– complicitate la trafic de influenta,

Grup infractional organizat

DNA

Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora :
Incepand cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truica Remus, Rosu Robert Mihaita si alte persoane au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de o persoana interesata, prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietti, instigarea si complicitatea la savarsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare, traficarea influentei reale asupra funcţionarilor publici.
Inculpatii Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei si Mateescu Lucian au aderat la grupul infractional: primii doi in anul 2007, ultimul in anul 2011.
De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicati in activitatea infractionala si s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evolutiei si realizarii interesului urmarit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat si gasind impreuna solutiile cele mai economice pentru grup.
De asemenea, membrii grupului au pastrat in permanenta contactul cu persoana cumparatoare de influenta, dandu-i de fiecare data asigurări asupra succesului demersului infractional.
Rolul inculpatului Truica Remus in cadrul grupului a fost esential, in sensul ca persoana, reputatia si sustinerile acestuia au fost determinante in convingerea persoanei interesate pentru cumpararea influentei. Pe de alta parte, inculpatul Truica Remus a prezentat „afacerea” celorlalti membri ai grupului, hotarand impreuna cu acestia sa se implice in realizarea demersului infractional, singura cale in obtinerea bunurilor pe care persoana interesata le revendica in mod nelegal.
De asemenea, a actionat ca mandatar al unei societati comerciale in actele intocmite cu cumparatorul de influenta, s-a intalnit in mod repetat cu acesta pentru a discuta stadiul demersurilor intreprinse, a negociat cu acestia in interesul grupului, a discutat cu inculpatul Rosu Robert, avocat, pentru intocmirea documentelor necesare crearii aparentei de legalitate, s-a prezentat in fata autoritatilor in numele cumparatorului de influenta, a discutat cu notari si avocati pentru intocmirea de inscrisuri necesare revendicărilor, si-a traficat influenta in mod real si a corupt functionari pentru atingerea scopului urmarit.

Avere revendicata nelegal

Printul Paul a fost plasat in arest la domiciliu in acest dosar
Printul Paul a fost plasat in arest la domiciliu in acest dosar

In acest context, incepand cu anul 2006 i-a promis cumparatorului de influenta ca poate sa ii recupereze averea revendicata nelegal, pretinzand ca are relatii in lumea politica si in justitie la cel mai înalt nivel (consilier al primului ministru, serviciile unei firme de avocatura de top, prin care influenta poate ajunge chiar la ÎCCJ), cerand in schimb o parte considerabila din această avere, atat pentru el cat si pentru membrii grupului, intre 50 – 80% din fiecare bun care va fi obtinut.
In realizarea scopului grupului, inculpatul Truica Remus impreuna cu ceilalti membrii ai grupului si cu cumparatorul de influenta au ascuns apoi natura ilicita a inrelegerii prin incheierea, la data de 1 noiembrie 2006, a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietatii.
In concret, acest contract redactat de inculpatul Rosu Robert prevede ca persoana cumparatoare de influenta, in calitate de cedent, transmite/cesioneaza fara nicio rezerva, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente si viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate si identificate in contract (intre care si „Ferma Baneasa”, teren in suprafata de 28,63 ha).

Restituire abuziva

catuse

Ulterior, prin decizia nr. 30 din 26.09.2008 s-a dispus, cu incalcarea dispozitiilor din Legea nr.10/2001, restituirea in natura a Fermei regale Baneasa, in aceeasi zi, 26.09.2008, fiind incheiat un protocol de predare – preluare. Decizia de restituire este abuziva, cererea nefiind insotita de documente justificative din care sa rezulte calitatea de mostenitor indreptatit sau incidenta Legii 10/2001 raportat la situarea terenului, iar acesta nu a fost identificat potrivit legii. Prin aceasta activitate infractionala s-a cauzat un prejudiciu in dauna statului roman de 135.874.800 euro (echivalent a 500.399.713 lei), suma care reprezinta totodata folos necuvenit pentru cumparatorul de influenta, Truica Remus si asociatii acestuia in grupul infractional”, arata DNA.

Bogdan Galca

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
A ATRAS toate privirile pe covorul roșu! Ochii au fost ațintiți doar asupra ei
A ATRAS toate privirile pe covorul roșu! Ochii au fost ațintiți doar asupra ei
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate tot restul anului. Tradițiile și superstițiile de care trebuie să ții cont
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit răspunsul lui Viorel Lis! Nimeni nu se aștepta la așa replică
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit...
Surpriză  în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei vedea nicio mașină
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Un nou Drum Expres  în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Un nou Drum Expres în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini de COLECȚIE din urmă cu 30 de ani
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini...
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu:
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
Alexandra Stan, noi declarații despre relația cu milionarul belgian. Cuvinte dure despre foștii parteneri
Alexandra Stan, noi declarații despre relația cu milionarul belgian. Cuvinte dure despre foștii parteneri
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență la ATI Floreasca! Exclusiv
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost...
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece și rele până la finalul anului. Vei ține ghinionul departe de familie
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece...