Acasă » Vedete » Cum a ajuns să arate Gheorghe Zamfir, unul dintre cei mai mari naiști ai lumii, la 82 de ani

Cum a ajuns să arate Gheorghe Zamfir, unul dintre cei mai mari naiști ai lumii, la 82 de ani

De: Andreea Voicu 04/08/2023 | 16:43
Cum a ajuns să arate Gheorghe Zamfir, unul dintre cei mai mari naiști ai lumii, la 82 de ani
Maestrul Gheorghe Zamfir are 82 de ani

Gheorghe Zamfir a cules roadele în cele peste cinci decenii de când se află pe scena românească. A îmbinat utilul cu plăcutul și a oferit ascultătorilor reale emoții prin lucrările sale în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic. Este unul dintre cei mai mari naiști ai lumii, fiind respectat și îndrăgit de un public numeros. Acum, maestrul, ajuns la vârsta de 82 de ani, se bucură de liniște. Iubește și este iubit, dar nu renunță la pasiunea lui – muzica. Deși viața l-a pus la încercare, muzicianul a trecut cu brio peste obstacolele care i-au ieșit în cale. De altfel, este recunoscut în public și nu puțini sunt cei care vin să îl roage să facă o poză împreună. Iată, în articol, mai multe detalii.

Și-a petrecut peste 50 de ani din viață pe scenă, fiind considerat unui dintre cei mai mari naiști ai lumii. La vârsta de 82 de ani, maestrul Gheorghe Zamfir se bucură de liniște. Dar nu uită de dragostea lui, și anume muzica. Scenele lumii l-au primit cu brațele deschise pe maestrul care are în repertoriu peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic. A îmbiat sufletele ascultătorilor și rămâne, în continuare, un „geniu al naiului”. Afirmarea în muzică a avut-o încă de mic, de la vârsta de 8 ani. Atunci, a avut prima apariție pe scenă. La vârsta de 12 ani, cânta la stația de radioficare locală. Anii au trecut, iar maestrul a ajuns la inimile oamenilor prin dăruirea pe care o are spre această artă.

De altfel, maestrul Gheorghe Zamfir este recunoscut în public de cei care îi ascultă lucrările muzicale. De exemplu, recent, un fan l-a abordat la mare pe „geniul naiului” să facă o fotografie împreună. Zâmbăreț, maestrul a acceptat propunerea și s-au pozat împreună. Imaginea poate fi vizualizată mai jos.

Gheorghe Zamfir a împlinit 82 de ani pe 6 aprilie / sursă foto: Facebook

Vezi și CUM ARATĂ, DE FAPT, SOȚIA CU 44 DE ANI MAI TÂNĂRĂ A LUI GHEORGHE ZAMFIR. FOTO

Maestrul Gheorghe Zamfir a primit o declarație specială din partea soției, Nicoleta

În data de 6 aprilie, maestrul Gheorghe Zamfir a împlinit vârsta de 82 de ani. Compozitorul român, unul dintre cei mai mari naiști ai lumii, a primit mesaje superbe, cu ocazia zilei de naștere. Însă, cel mai frumos mesaj l-a primit chiar din partea soției sale, Nicoleta Zamfir (fostă Beca). Cei doi sunt căsătoriți din anul 2015. În vârstă de 38 de ani, soția maestrului a ținut să îi transmită un mesaj din suflet, emoționant. Solista de muzică populară a ținut să își deschidă sufletul și să îi fac o dedicație specială. Cei doi s-au întâlnit într-o emisiune TV.

„La mulţi ani, suflet minunat! Îţi doresc toată fericirea şi împlinirea de care sufletul tău cald are nevoie! Să fii mereu iubit şi apreciat pentru felul tău frumos de a fi, numai al tău. Îţi mulţumesc din tot sufletul că mi-ai dat ocazia să te cunosc, să-ţi explorez nestingherită sufletul şi să-ţi cunosc povestea din spatele inimii.

Eşti un om minunat, cu un suflet atât de frumos desenat, un om plin de vise şi de principii, un om plin de amintiri magice clădite numai cu oameni la fel de frumoşi ca tine, un om încărcat de seninătate şi poftă de viaţă, un om plămădit din bunătate şi frumuseţe sufletească fără margini, un om pe care viaţa l-a supus la sute de teste, dar pe care le-a trecut de fiecare dată cu capul sus, un om plin de râsete senine şi zâmbete calde, un om care pune problemele şi nevoile lui pe locul doi, un om aparent simplu, dar atât de special.

În viaţă nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături. Tu, om drag, mi-ai fost alături de atâtea ori că am pierdut numărătoarea. Mi-ai încălzit mereu sufletul cu un zâmbet senin şi o îmbrăţişare caldă, mi-ai şoptit mereu că va fi bine, că cerul meu va străluci pe veci. Cu Dumnezeu înainte!”, este mesajul pe care soția i l-a dedicat cu sufletul deschis.

Gheorghe Zamfir și soția cu 44 de ani mai tânără

„Geniul naiului” a fost la un pas de moarte

Viața, însă, nu a fost tocmai roz pentru maestru. În cadrul Podcastului ALTCEVA, moderat de Adrian Artene, a făcut o serie de mărturisiri cutremurătoare legate de momentele grele prin care a trecut. Maestrul a povestit, printre altele, că a fost la un pas de tragedie.  A dezvăluit că, la un local unde lua masa după susținerea momentului artistic, primise un avertisment din partea unei femei. I-a întins mâna în care se afla o pastilă mică, albă. Femeia l-a întrebat cine și de unde este. După ce i-a răspuns la întrebări, femeia l-a îndemnat să ia pastila și să o înghită. Însă, totul a fost legat de o gelozie a unui alt artist!

„O bătrânică mi-a zis: «Vino, mă, la mine la masă că nu mai apuci sfărșitul concertului. Ăștia te vor omorî, te bagă în mormânt. Vino și-ți povestesc tot ce am văzut eu și ce-am simțit în sală»”, a dezvăluit Gheorghe Zamfir.

Gheorghe Zamfir, în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

Vezi și  GHEORGHE ZAMFIR, DECLARAȚII EMOȚIONANTE DESPRE SOȚIA CU 44 DE ANI MAI TÂNĂRĂ: „E UN ÎNGER, NU AJUNGEAM LA 80 DE ANI FĂRĂ EA”

De altfel, a vorbit și despre relația tatălui său cu Elena Ceaușescu (vezi AICI), dar și despre sacrificiile pe care le-a făcut, de dragul artei. Aici se regăsesc informațiile.

De-a lungul carierei artistice, maestrul Gheorghe Zamfir nu doar că a creat peste 300 de lucrări muzicale, ci a și câștigat 120 de discuri de aur și platină. De altfel, „geniul naiului” este singurul european care a reușit să câștige, în Statele Unite ale Americii, două discuri de aur. Totodată, este și singurul român care, în Ungaria, a câștigat discul de aur.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu despre ea
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni Iuruc?
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în Mamaia și nu era cu ea
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să alerg un miel”. Blondina face dezvăluiri inedite
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Când pică, de fapt, Paştele în 2025. Ce scrie în calendarul ortodox
Când pică, de fapt, Paştele în 2025. Ce scrie în calendarul ortodox
Ce se mănâncă, de fapt, în prima zi de Paște. Aduce noroc și prosperitate
Ce se mănâncă, de fapt, în prima zi de Paște. Aduce noroc și prosperitate
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în trei paşi pentru destabilizarea Ucrainei
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în...
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Tragedie în sport. Fotbalist ucis la doar 21 de ani, în Hunedoara
Tragedie în sport. Fotbalist ucis la doar 21 de ani, în Hunedoara
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții de minimă decență”
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții...
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Revine Adelina Pestrițu pe micul ecran? Vedeta a obosit: „Online-ul îmi ocupă foarte mult timp”
Revine Adelina Pestrițu pe micul ecran? Vedeta a obosit: „Online-ul îmi ocupă foarte mult timp”
Cuvintele din limba română pe care foarte multă lume le folosește greșit. Ce înseamnă “asumat”, de fapt
Cuvintele din limba română pe care foarte multă lume le folosește greșit. Ce înseamnă “asumat”,...
Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole. Are un sol foarte fertil și fermierii își doresc să cumpere pământ aici
Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole. Are un sol foarte fertil și...