Cum a căzut Clanul Didilă din Giurgiu. Staborul i-a luat denunțătorului „fata de 1.000 de euro pe zi” și i-a dat-o șefului…

Autor: C.S.A.
Publicat: 14/05/2020 | 16:54
DIICOT a reuşit să distrugă clanul de proxeneţi violenţi din Giurgiu condus de Marius Didilă după ce staborul ţigănesc i-a luat „fata de 1.000 de euro pe zi” denunţătorului şi i-a dat-o şefului grupării. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a aflat detalii uluitoare din culisele unui dosar gigant de proxenetism, dare de mită, trafic cu aur şi spălare de bani.
Procurorii DIICOT au cerut arestarea a nu mai puțin de 10 persoane, acuzate de proxenetism, spălare de bani, trafic de persoane sau dare de mită în acest dosar. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, culisele „afacerii”, aşa cum le-au documentat anchetatorii, precum şi detalii relevante privind acţiunile grupării din Giurgiu. (NU RATA: Ce legătură este între iubitul Biancăi Drăgușanu și proxenetul “Sharpele Nebunu”. “S-a transferat suma de…”)

„Fata de 1.000 de euro pe zi” s-ar fi prostituat și în favoarea denunțătorului

Dosarul a debutat în decembrie 2018, când la DIICOT s-a înregistrat denunţul unei persoane apropiate de clan. Bărbatul respectiv le-a spus anchetatorilor că Ciprian Didilă  a obligat-o pe o femeie să practice prostituția în Anglia, Germania, Elveția și Austria, în perioada 2012 – 2018, obținând sume de bani în cuantum de 1.000 de euro pe zi.
De asemenea, denunțătorul a arătat că are cunoștință despre faptul că, la un moment dat, Ciprian Didilă  a agresat-o fizic pe femeie, ca să o „convingă” să continue practicarea prostituției. (VEZI AICI: Clanul de interlopi Didilă a fost destructurat de DIICOT. Membrii, acuzați de trafic de carne vie. Ce au găsit anchetatorii în casele acestora)
Clanul Didilă a fost vizitat de mascați
Clanul Didilă a fost vizitat de anchetatori
Potrivit surselor noastre, în septembrie 2019, femeia în cauză s-a plâns anchetatorilor din Giurgiu că Didilă şi Iulia Cristina M. au agresat-o fizic în plină stradă, când se afla împreună cu mătușa sa. Astfel, anchetatorii DIICOT au intrat serios pe fir şi au descoperit că, până în anul 2018, femeia s-a prostituat atât în beneficiul martorului denunțător, cât și în beneficiul lui Didilă.

Cu ce se ocupa „Didilă Gelu Întreprindere Familială”

Între aceștia s-a iscat un conflict, inițiat de Didilă, deoarece, în cursul anului 2017, femeia a refuzat să se prostitueze în beneficiul lui, plecând în Germania și Austria pentru a se prostitua în favoarea martorului denunţător.
„Ca urmare a acestui conflict, având în vedere că persoanele în cauză sunt de etnie romă, Didilă Ciprian l-a chemat la o judecată țigănească denumită «stabor» pe martor, ocazie cu care «staborul» a decis ca martorul să-i plătească lui Didilă Ciprian o sumă de bani cu titlu de despăgubire.
S-a mai stabilit faptul că membrii familiei Didilă administrează o societate comercială care are ca obiect comercializarea obiectelor vestimentare și a aurului introdus ilegal în România. S-a procedat la identificarea acesteia, denumirea acesteia fiind «Didilă Gelu Întreprindere Familială», situată în municipiul Giurgiu”, au stabilit anchetatorii după verificări.

Legături în Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia

O mică parte din „arsenalul” grupării din Giurgiu

Miercuri, 13 mai, procurorii D.I.I.C.O.T. și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat un număr de 16 percheziții domiciliare.  Cauza vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de migranți, proxenetism, contrabandă, instigare la contrabandă, șantaj, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, dare de mită și divulgarea informațiilor secret de serviciu.

„Concomitent cu perchezițiile din România au fost efectuate alte două percheziții domiciliare în Viena (Austria) și o percheziție în Huddersfield (Marea Britanie), în baza unor ordine europene de anchetă transmise de către procurorii D.I.I.C.O.T. autorităților judiciare competente din cele două state. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2012, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat al cărui lider a dezvoltat la nivelul unor state ca Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia legături infracționale cu diverse persoane pe care le folosește în vederea realizării scopului infracțional pe linie de proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor.

Astfel, liderul grupării a recrutat persoane de sex feminin, din medii defavorizate, prin metoda loverboy, pentru a le plasa în vederea practicării prostituției pe teritoriul mai multor state europene, lăsându-le în grija legăturilor infracționale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, în vederea obținerii de sume mari de bani. Liderul grupării le induce persoanelor vătămate ideea că acestea produc bani din prostituție ca urmare a ajutorului acordat de el, neputând altfel practica această activitate, în același timp fiind sigura modalitate prin care pot obține sume de mari de bani într-un timp scurt”, au transmis reprezentanții DIICOT.

PERCHEZIȚII. Un clan din Giurgiu a câștigat peste milion de euro din afaceri cu prostituate. Ce se întâmpla cu fetele care voiau să renunțe! VIDEO

„Arsenalul” grupării

Procurorii au precizat că liderul grupării devenea violent când victimele nu îi furnizau sumele dorite și le dădea acestora de înțeles că este intangibil.

„Din materialul probator administrat a rezultat faptul că membrii grupării desfășoară și activități de introducere în mod clandestin de bijuterii din aur pe teritoriul României, prin vama Giurgiu, având ca țară de proveniență Turcia, o parte dintre bijuteriile introduse în mod ilegal în România fiind comercializate la un magazin pe care unul dintre membrii îl deține în municipiul Giurgiu, iar cealaltă parte fiind oferite sub formă de cadou persoanelor obligate să practice prostituția, pentru a le crea impresia de îndatorare față de membrii grupării.

În urma perchezițiilor efectuate în România au fost ridicate și indisponibilizate sumele de 18.700 de lei, 4.300 de euro, 100 de dolari, precum și 8 autoturisme de lux, o autoutilitară și 6 ceasuri.  De asemenea, au fost depistate 4 pistoale cu muniție cu bilă și gaz, o pușcă cu aer comprimat – calibru 5,5, 23 de cartușe, 2 cutii de  muniție cu bile metalice, 2 macete, o sabie tip samurai, mai multe cuțite, 12 bancnote din cupiura 20 de lire sterline susceptibile a fi contrafăcute, aproximativ 2 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde oliv, bijuterii din aur, 57 de parfumuri și articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, 19 telefoane mobile, 20 de cartele SIM, 5 laptopuri, 3 tablete, chitanțe pentru transferuri bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. (CITEȘTE AICI: Proxenetul care ar fi traficat-o pe Monica Gabor își terorizează fosta familie. Și-a amenințat fiica minoră că îi va omorî mama: ”O mutilez cu acid sulfuric!” + Fostei soții i-a fracturat două coaste)

La percheziția efectuată în Marea Britanie au fost identificate două persoane de sex feminin, exploatate de către membrii grupării, mai multe telefoane mobile și medii de stocare. În urma activității derulate de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, au fost identificați și arestați 2 membrii ai grupării, care au fost depistați la adresa percheziționată. La sediul DIICOT – Structura Centrală urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane”, au mai arătat anchetatorii.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...