Cum a murit Lil Bub, una dintre cele mai celebre pisici din lume

Publicat: 03/12/2019 | 11:28
Cum a murit Lil Bub, una dintre cele mai celebre pisici din lume

Lil Bub, una dintre cele mai celebre pisici din lume, care avea milioane de admiratori pe rețelele de socializare online, a murit la vârsta de 8 ani, au anunțat proprietarii acesteia, potrivit tmz.com.

O senzație a internetului, Lil Bub a „lansat” de-a lungul vieții un album, o carte, un spectacol de teatru și un talk show.

Mike și Stacy Bridavsky, proprietarii lui Lil Bub, care locuiesc în Bloomington, statul american Indiana, au anunțat că felina a murit duminică, „prematur, în somn„.

Lil Bub avea polidactilie și suferea de nanism, dar și de o boală a oaselor numită osteopetroză. Pisica avea întotdeauna limba scoasă, deoarece maxilarul ei inferior era foarte mic și nu avea dinți. Cu toate acestea, spun stăpânii, care au adoptat-o după ce a fost găsită la gunoi, pisica avea un apetit normal.

Deși Lil Bub a avut mai multe probleme de sănătate, inclusiv o infecție agresivă la sistemul osos, proprietarii acesteia spun că nu se așteptau să moară prematur.

Datorită felinei, a fost lansat în SUA primul fond național pentru animale cu nevoi speciale, aceasta ajutând la colectarea a peste 700.000 de dolari pentru organizațiile din domeniu.

Mai mulți cercetători au inițiat o campanie pe site-ul experiment.com pentru secvențierea genomului lui Lil Bub, pentru a înțelege înfățișarea sa unică.

Cercetătorii erau de părere că pisica era înrudită cu cea a scriitorului Ernest Hemingway, de asemenea polidactilă.

Felina l-a însoțit pe actorul Robert DeNiro la Festivalul Tribeca de la New York în 2013. Motivul a fost acela că Lil Bub a fost protagonista documentarului „Lil Bub & Friendz”, care a avut premiera la acel eveniment.

Citește și...