Cum a murit Lil Bub, una dintre cele mai celebre pisici din lume

Publicat: 03/12/2019 | 11:28

Lil Bub, una dintre cele mai celebre pisici din lume, care avea milioane de admiratori pe rețelele de socializare online, a murit la vârsta de 8 ani, au anunțat proprietarii acesteia, potrivit tmz.com.

O senzație a internetului, Lil Bub a „lansat” de-a lungul vieții un album, o carte, un spectacol de teatru și un talk show.

Mike și Stacy Bridavsky, proprietarii lui Lil Bub, care locuiesc în Bloomington, statul american Indiana, au anunțat că felina a murit duminică, „prematur, în somn„.

Lil Bub avea polidactilie și suferea de nanism, dar și de o boală a oaselor numită osteopetroză. Pisica avea întotdeauna limba scoasă, deoarece maxilarul ei inferior era foarte mic și nu avea dinți. Cu toate acestea, spun stăpânii, care au adoptat-o după ce a fost găsită la gunoi, pisica avea un apetit normal.

Deși Lil Bub a avut mai multe probleme de sănătate, inclusiv o infecție agresivă la sistemul osos, proprietarii acesteia spun că nu se așteptau să moară prematur.

Datorită felinei, a fost lansat în SUA primul fond național pentru animale cu nevoi speciale, aceasta ajutând la colectarea a peste 700.000 de dolari pentru organizațiile din domeniu.

Mai mulți cercetători au inițiat o campanie pe site-ul experiment.com pentru secvențierea genomului lui Lil Bub, pentru a înțelege înfățișarea sa unică.

Cercetătorii erau de părere că pisica era înrudită cu cea a scriitorului Ernest Hemingway, de asemenea polidactilă.

Felina l-a însoțit pe actorul Robert DeNiro la Festivalul Tribeca de la New York în 2013. Motivul a fost acela că Lil Bub a fost protagonista documentarului „Lil Bub & Friendz”, care a avut premiera la acel eveniment.

Citește și...