Cum a vrut Dinu Patriciu sa-si ia de doua ori banii inapoi de la omul sau de incredere!

Publicat: 10/10/2014 | 01:15
Cum a vrut Dinu Patriciu sa-si ia de doua ori banii inapoi de la omul sau de incredere!

Chiar si dupa moarte, Dinu Patriciu se judeca cu unul din oamenii sai de incredere, o fosta angajata in firma de arhitectura careia i-a acordat un imprumut.

 

Silvia Zagrai, considerata unul dintre cei mai de incredere angajati ai lui Dinu Patriciu, sustine ca acesta a incercat sa obtina de la ea cu mult mai mult decat i se cuvenea, ba mai mult, ar fi concediat-o abuziv!

Magistratii Judecatoriei Sectorului 3 au luat insa act de decesul magnatului si au suspendat procesul de executare silita intentat de acesta Silviei Zagrai, pana la introducerea in cauza a mostenitorilor lui Dinu Patriciu. Aceasta inseamna ca cel mai probabil, fetele lui Dinu Patriciu vor lua locul tatalui lor in acest litigiu, dupa obtinerea certificatului de mostenitor! Dosarul a ajuns in instanta la sfarsitul lunii iunie, cu aproape doua luni inainte ca omul de afaceri sa moara, la Londra.

Aceasta este femeia care ii datoreaza bani lui Dinu Patriciu
Aceasta este femeia care ii datoreaza bani lui Dinu Patriciu

Si-a imprumutat fosta angajata cu 100.000 de euro

Potrivit documentelor de la dosar, Silvia Zagrai a fost angajata lui Dinu Patriciu, la firma SC. Arch Industries. Ea a devenit treptat unul din oamenii de incredere ai magnatului, astfel ca acesta i-a imprumutat suma de 100.000 de euro, pe data de 17 iunie 2009.

Intre parti s-a incheiat un contract de imprumut cu o dobanda mica, pentru 30 de luni, iar Silvia Zagrai s-a angajat sa restituie creditul pana la sfarsitul anului 2011. “Parata nu si-a executat obligatia nici pana in prezent” sustineau insa juristii magnatului, care I-au imputat Silviei Zagrai pe langa valoarea imprumutului, si penalitati si dobanzi, calculand datoria la suma de 117.466 euro.

Omul de afaceri si-a masurat mereu investitiile in functie de piata
Omul de afaceri si-a masurat mereu investitiile in functie de piata

Patriciu isi primise insa o mare parte din bani si era la curent cu debitele restante, se arata insa in documentele de la dosar, dar acesta a incercat sa obtina de la fosta lui angajata intreaga suma imprumutata, desi trei sferturi din imprumut il primise inapoi! Acest lucru a fost recunoscut de catre omul de afaceri printr-o cerere precizatoare, aflata si ea la dosar, prin care si-a redus pretentiile la suma de 43.000 de euro, din care 12.505 euro dobanda si 825 de euro penalitati de intarziere.
“Au existat numeroase solicitari amiabile pentru returnarea acestui imprumut, ba chiar Dinu Patriciu I-a solicitat personal achitarea debitului”, se mai sustine in cererea de executare silita.

Mai este datoare doar 28.000 de euro

Silvia Zagrai sustine insa ca a achitat pana acum 57.000 de euro din imprumut, la care se mai adauga suma de 15.000 de euro, pe care insa magnatul I-a cerut in mod expres sa o foloseasca in interesul lui, astfel ca ea I-a achitat mai multe facturi. Plata acestei sume nu mai este insa recunoscuta de juristii lui Patriciu, iar magistratii Tribunalului Bucuresti au apreciat ca nu sunt suficiente dovezi cu privire la plata, si au exclus-o. In final, judecatorii T.B. au emis o ordonanta de plata pentru Silvia Zagrai pentru suma de 28.000 de euro. Pentru aceasta, Dinu Patriciu a cerut, in timpul vietii, executarea silita fostei sale angajate!

Dinu patriciu

 

CITESTE SI: Fiicele lui Dinu Patriciu, gata sa raspunda pentru “greselile” tatalui. Ar putea fi mai sarace cu 85 de milioane de dolari!

N-a apucat s-a vada si p-asta! Dinu Patriciu, divortat post mortem!

Facea parte din “familie”, dar a dat-o afara

Misterul planeaza insa pe conflictul care a avut loc intre magnat si omul sau de incredere, Silvia Zagrai, si care a dus pana la concedierea acesteia. Silvia a fost permanent apropiata de Dinu Patriciu, ba chiar l-a insotit pe acesta la clinica din Milano unde a suferit operatia de transplant, in urma cu doi ani. Ea era considerata, practic ca facand parte din “familia” lui Dinu Patriciu. Chiar ea recunoaste relatiile cu fostul ei sef in documentele de la dosar.

Dinu Patriciu

“Increderea n-a fost o problema intre reclamant si parata. Spre exemplu, in decembrie 2011, Alexandru Zagrai, sotul meu, a achitat din contul sau personal 11.500 euro pentru a-i alimenta contul personal al reclamantului si sotiei sale, chiar daca nu exista un contract in acest sens” sustine Silvia Zagrai in intampinarea depusa la dosar.

Ea nu a reusit sa-si explice care a fost motivul pentru care Dinu Patriciu s-a suparat pe ea si a dat-o afara. Considerandu-se nedreptatita, l-a dat in judecata pe magnat, anul trecut, pentru concediere abuziva

“Relatiile de incredere si prietenie dintre reclamant si Silvia Zagrai s-au schimbat din initiativa reclamantului, cand atitudinea acestuia fata de Silvia Zagrai s-a schimbat drastic, evoluand spre o conduita marcata de abuz in ceea ce priveste calitatea ei de salariat. Abuzurile au culminat cu masura concedierii cu total dispret fata de dreptul muncii. Astfel, pe 2.07 2013 i s-a adus la cunostinta incetarea contractului de munca, i s-a spus ca are preaviz de 30 de zile.”

Dinu si Dana Patriciu
Dinu si Dana Patriciu

Acuza presiuni ca sa-si dea demisia

Fostul om de incredere al lui Patriciu a mai aratat judecatorilor ca Dinu Patriciu insista, anul trecut, sa plece prin demisie, ca sa nu o dea afara.

“Printr-o serie de corespondente, Patriciu m-a sfatuit sa-mi inaintez demisia, pentru ca “o concediere atarna greu”. Astfel, acesta mi-a scris in emailul din 8.07.2013, “Nu vreau sa ajungi in situatia de a nu putea sa-ti gasesti de lucru. Dimpotriva, o sa-ti dau referinte bune in situatia in care faci alegerea corecta”. Mai departe, pe 8.07 2013, Patriciu i-a comunicat ca prezenta ei nu mai este necesara in perioada de preaviz, iar cand a venit i s-a interzis accesul in cladire mai susttine Silvia Zagrai in documentele de la dosar.

Asa isi explica fosta angajata a lui Dinu Patriciu decizia magnatului de a o executa silit, considerand-o drept o replica la demersul acesteia de a-l da in judecata pentru concediere abuziva.

“Toate acestea exprima fara echivoc intentia reclamantului de a determina parata prin presiunea psihica exercitata sa opteze pentru incetarea contractului prin acordul partilor, invoacandu-se in mod indirect influenta sociala si din mediul de afaceri pe care acesta o detine, dar si consecintele dramatice si umilitoare ale refuzului incetarii contractului de munca in maniera dezirabila pentru reclamant si societate. In realitate nu a avut loc desfiintarea postului in conditii de legalitate (preaviz), corespondentele agresive si tendentioase sugereaza o culpa profesionala, neindivizualizata insa, ori concedierea disciplinara este incompatibila cu preavizul, implica o cercetare disciplinara care insa nu a avut loc”

Dinu Patriciu era optimist si spera ca va invinge boala, dar nu a fost asa
Dinu Patriciu era optimist si spera ca va invinge boala, dar nu a fost asa

Ana Patriciu se va razboi cu fosta angajata?!

Asa cum se va intampla cu sutele de procese in care Dinu Patriciu are fie calitatea de parat, fie de reclamant, toate acestea vor fi preluate de mostenitorii legali ai acestuia, in momentul in care acestia vor fi stabiliti pe cale notariala sau de catre instanta de judecata.

Ana Patriciu se ocupa acum de afacerile familiei
Ana Patriciu se ocupa acum de afacerile familiei

Asa cum stau insa lucrurile, fraiele afacerilor magnatului au fost luate de catre fiica lui cea mare, Ana, care a fost fotografiata in urma cu cateva zile de catre paparazzi “Cancan”.

Insotita de avocati, Ana Patriciu a intrat in sediul unei importante banci din Capitala, pentru realizarea unei operatiuni. Tanara apare destinsa si zambitoare, intr-o tinuta business eleganta, semn ca a trecut peste primele momente grele dupa disparitia tatalui sau.

 

Dana isi acuza de furt contracandidatele la mostenire

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au dat castig de cauza, vineri, intr-un alt litigiu din familia magnatului. Este vorba de fosta sotie a lui Patriciu, Dana, care a facut plangere pentru furt impotriva fiicei sale vitrege, Ana, dar si a iubitei milliardarului, Melanie Ann Chen. Ea le acuza pe acestea ca ar fi implicate in furtul de la domiciliul sotilor Patriciu a unor bijuterii si obiecte de valoare, de circa 300.000 de euro. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au decis ca plangerea nu este intemeiata, iar Dana Patriciu a atacat aceasta solutie la Judecatoria Sectorului 1. Magistratii au decis astazi sa retrimita dosarul, pentru completarea anchetei, la Parchet.

 

M. Niculescu
 

Citește și...