Cum a vrut să copieze un tânăr din Alexandria la proba scrisă a examenului auto. Polițiștii au avut un șoc când l-au văzut | VIDEO

Publicat: 25/01/2019 | 08:58
Cum a vrut să copieze un tânăr din Alexandria la proba scrisă a examenului auto. Polițiștii au avut un șoc când l-au văzut | VIDEO

Scene incredibile în timpul probei teoretice pentru obținerea permisului de conducere! Totul s-a petrecut în Alexandria, iar polițiștii au avut un șoc atunci când au observat ce i-a trecut prin minte unuia dintre cursanți.

Dorința de a conduce o mașină este foarte mare, iar unii candidați ar face orice pentru a obține permisul de conducere. Chiar cu riscul de a fi prinși de polițiști. Este și cazul unui tânăr din Alexandria. Acesta s-a prezentat la proba teoretică pentru obținerea permisului ”pregătit” cum se cuvinte, din punctul lui de vedere. Numai că a fost prins de polițiștii supraveghetori… cu aparatură electronică asupra sa.

Tânărul respectiv avea un dispozitiv audio-video, conectat la telefonul mobil. Cu ajutorul acestuia, transmitea în exterior – unei alte persoane – imagini cu întrebările, iar persoana respectivă îi comunica candidatului răspunsurile corecte la examenul de permis.

Tânărul a fost percheziționat la piele de polițiștii care au descoperit dispozitivul. Întreaga Operațiune a fost filmată, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele candidatului.

Polițist: Ce sunt astea pe dumneata? Hai, hai, cu totul (să se răsucească, n.r.) Ajută-l tu să le dezlipeascăCe aveţi aici? Ce sunt astea? Aparatură de… Haideţi, vorbiţi, că de vorbit ştiţi, de citit nu prea ştiţi!

Tânăr: O cameră… 

A încercat să ”fenteze” proba teoretică pentru obținerea permisului auto

Reguli noi pentru obținerea permisului auto

Românii care vor să obțină permisul de conducere trebuie sa aibă în vedere câteva noi reguli, înainte de a se înscrie la școala de șoferi. În vederea obținerii carnetului auto, persoanele interesate trebuie să îndeplinească niște condiții, printre care și susținerea unui examen.

Conform Codului rutier, persoanele care au împlinit 18 ani pot obține permisul de conducere pentru mașini din categoria B. E vorba de autovehicule ale căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de opt, scrie site-ul de specialitate avocatnet.ro.

În privința persoanelor care au împlinit 16 ani, acestea pot obține permisul de conducere pentru următoarea categorie de mașini mici: B1. E vorba, în concret, de cvadricicluri ale căror masă proprie nu depășește 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri).

Totuși, pe lângă condiția împlinirii vârstei minime de 18 (respectiv 16) ani, cei care vor să poată conduce trebuie să mai îndeplinească o serie de condiții:

  •  – să fie aptă din punct de vedere medical şi psihologic pentru conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor din categoriile şi subcategoriile pentru care solicită examinarea;
  •  – să facă dovada pregătirii teoretice şi practice, realizată prin cursuri organizate de unităţi autorizate pentru categoriile/subcategoriile pentru care solicită examinarea;
  •  – să facă dovada că domiciliază sau că are reşedinţa pe raza serviciului public de permise unde vrea să susțină examenul și să obțină carnetul;
  •  – să nu fi fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.
Citește și...