Home » Stiri » Stiri interne » Cum au ajuns echipamentele de joacă ale unei firme din Breaza să fie cerute în licitaţiile de milioane de euro lansate de primarul PSD Robert Negoiţă

Cum au ajuns echipamentele de joacă ale unei firme din Breaza să fie cerute în licitaţiile de milioane de euro lansate de primarul PSD Robert Negoiţă

Redacția Cancan.ro 17/08/2017 | 15:38
Cum au ajuns echipamentele de joacă ale unei firme din Breaza să fie cerute în licitaţiile de milioane de euro lansate de primarul PSD Robert Negoiţă

"Masuta de joaca pentru copii tip floare cu 6 scaunele ciuperca sau echivalent. Masa va fi de culoare alb spicuit cu rosu, iar cele 6 scaunele ciuperca vor avea piciorul alb si palaria (sezutul scaunelului) rosie cu buline albe".

Acesta este doar unul dintre echipamentele de joaca solicitate in doua licitatii lansate pana acum de primarul PSD Liviu Negoita. Produsele descrise in documentatia licitatiilor se regasesc in oferta firmei Lavitex Prod din Breaza, care arata pe site-ul propriu ca astfel de echipamente au mai ajuns in trecut la Primaria Sector 3. Cum? Primaria nu a oferit pana acum explicatii, iar oficialii Lavitex sustin ca 'obiectele au fost contractate de catre firme care au facut lucrari de amenajari parcuri ce includ si obiecte de joaca si mobilier urban".

Primarul PSD Robert Negoita a lansat in acest an doua licitatii pentru achizitia de mobilier urban, echipamente de joaca si de fitness.

Prima dintre ele, contract cu o valoare estimata la peste 175 milioane de euro , a fost anulata la cateva ore dupa ce HotNews.ro a semnalat ce vrea sa cumpere din bani publici primarul Negoita , respectiv: catel 3D cu os de 5 metri in gura; ‘dinosaur 3D’ in pozitie sezut mancand un hamburger’;  ‘crocodil 3D’ pe spatele caruia va fi realizat prin sculptura un tobogan. Produsele se regaseau deja pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza, Lavitex Prod SRL, care are contracte cu SRI si MapN.

Licitatia avea mai multe loturi si viza incheierea unui acord-cadru pe 4 ani cu maxim 3 operatori economici , contractele subsecvente urmand a se atribui fara reluarea competitiei.

Primaria a sustinut atunci ca a fost nevoita sa demareze de urgenta aceasta achizitie si ca din cauza grabei a fost comisa o eroare in estimarea cantitatilor maximale aferente acordului-cadru , ceea ce a dus la anularea procedurii.

Primarul Negoita a recidivat insa saptamana trecuta , cand a lansat din nou aceasta licitatie , careia i-a adus cateva modificari: a scos echipamentele de joaca 3D si a scazut semnificativ valoarea estimata a contractului la peste 5,8 milioane de euro.

Noua licitatie are de asemenea mai multe loturi si vizeaza incheierea un acord cadru cu maxim 3 agenti economici pentru o perioada de 4 ani , contractele subsecvente urmand a se atribui cu reluarea competitiei.

Un lucru a ramas insa neschimbat: Foarte multe dintre produsele descrise in caietele de sarcini ale celor doua licitatii se regasesc pana la detaliu in oferta firmei Lavitex Prod din Breaza.

Echipamente de joaca produse de Lavitex sunt amplasate deja in Sectorul 3 din Bucuresti. Cum au ajuns acolo?

Mai mult, Lavitex Prod afiseaza pe propriul site la sectiunea portofoliu echipamente de joaca amplasate deja in Sectorul 3 din Bucuresti:

Echipamente de joaca produse de firma Lavitex, care sunt amplasate deja intr-un parc din Sectorul 3

Cel putin doua dintre echipamentele din imaginea de mai sus se regasesc descrise pana la detaliu in ambele licitatii demarate de Negoita:

1. Masuta joaca pentru copii tip floare cu 6 scaunele ciuperca model 3 sau echivalent:

Descrierea din caietul de sarcini: Echipamentul este format dintr-un ansamblu monobloc masuta in forma de floare cu 6 scaunele in forma de ciuperca, confectionate din fibra de sticla. Intreg ansamblul este sustinut de un cadru metalic confectionat din teava rectangulara 20×40 mm. Blatul va fi sub forma de flaore, iar scaunele sub forma de ciuperca ()6 scaunele

Masa va fi de culoare alb spicuit cu rosu, iar cele 6 scaunele ciuperca vor avea piciorul alb si palaria (sezutul scaunelului) rosie cu buline albe. (etc..)

2. Casuta de joaca pentru copii in forma de ciuperca sau echivalent

Casuta va fi confectionata din lemn pe cadru metalic cu acoperis de fibra de sticla in forma de semisfera cu diametrul de 2 m, care va avea aspect de palarie de ciuperca rosie cu buline albe. Casuta va fi prevazuta cu cate doua bancute atat la interior cat si la exterior prinse direct pe casuta, ferestre decupate cu gradele metalice..(etc).

Ce explicatii a oferit firma Lavitex din Breaza: Obiectele enumerate de dumneavoastra au fost contractate de la societatea noastra de catre firme care au facut lucrari de amenajari parcuri ce includ si obiecte de joaca si mobilier urban.

Mai multe detalii au venit din partea reprezentantilor Lavitex. Redam mai jos solicitarea adresata miercuri de catre HotNews.ro si raspunsurile primite in aceeasi zi din partea firmei din Breaza:

Solicitarea HotNews.ro:

„Pe site-ul firmei Lavitex Prod SRL, la sectiunea portofoliu , sunt afisate 3 lucrari furnizate catre Primaria Sector 3:

1. Teatru de vara – sector 3 Bucuresti

2. Pergola – sector 3 Bucuresti

3. Parc sector 3 Bucuresti

Produsele afisate in imagini pentru contractul vizand ‘Parc sector 3’ sunt similare cu produse solicitate in cadrul unei noi licitatii deschise cu o valoare estimata la 5,8 milioane euro , lansata in aceasta luna de Primaria Sector 3.

Intrebari:

1. Cand a cumparat Primaria Sector 3 produsele afisate in portofoliul Lavitex Prod? Detaliati, va rog, data atribuirii fiecarui contract

2. Prin ce procedura de achizitie publica a cumparat Primaria Sector 3 fiecare dintre produsele afisate pe site-ul Lavitex?

3. Care a fost valoarea achizitiilor in toate cele 3 cazuri?

4. Cum explicati ca produse achizitionate deja anterior de la firma Lavitex de catre Primaria Sector 3 se regasesc descrise pana la detaliu in Caietul de Sarcini al licitatiei de 5,8 milioane euro lansate in aceasta luna de Primaria Sector 3? (am recunoscut doua astfel de produse: Masuta joaca pentru copii tip floare cu 6 scaunele ciuperca model 3; Casuta de joaca pentru copii in forma de ciuperca)

5. Cum explicati faptul ca produse pe care firma Lavitex le are deja la vanzare sunt descrise in detaliu in cadrul unei noi licitatii de peste 5,8 milioane euro lansate in aceasta luna de Primaria Sector 3? Aceeasi situatie a fost si in luna febaruarie din acest an, cand dupa ce HotNews.ro a informat ce anume vrea sa cumpere Primarul Robert Negoita in cadrul unei licitatii a carei valoare era atunci estimata la peste 175 milioane de euro, Primaria a anulat licitatia.

6. Intentionati sa participati la noua licitatie de 5,8 milioane euro lansate in aceasta luna de Primaria Sector 3?

Raspunsul primit din partea firmei Lavitex Prod SRL:

„Din respect pentru publicaţia dumneavoastră, vă comunicăm următoarele:

S.C. Lavitex Prod S.R.L. este doar producătorul obiectelor la care faceţi referire, aflate în portofoliu şi pentru care societatea noastră nu are contracte cu Primăria Sectorului 3 din Bucureşti.

Obiectele enumerate de dumneavoastră au fost contractate de la societatea noastră de către firme care au făcut lucrări de amenajări parcuri ce includ şi obiecte de joacă şi mobilier urban.

În ceea ce priveşte licitaţia publicată, menţionăm că întocmirea caietului de sarcini îi revine autorităţii contractante.

Întrucât, noua licitaţie la care faceţi referire a fost publicată pe SEAP, vineri, 11.08.2017, precizăm că nu am luat încă nicio decizie referitoare la participare. Urmează ca departamentul tehnic să analizeze condiţiile impuse de caietul de sarcini, după care vom lua o hotărâre.”

HotNews.ro a solicitat explicatii Primariei Sectorului 3 in legatura cu toate aceste aspecte semnalate, insa pana la publicarea acestui articol nu am primit un punct de vedere. Vom reveni cu precizari, imediat ce le vom primi.

Ce actionari si afaceri are Lavitex Prod: Contracte publice atribuite fara licitatie in valoare de peste 6,3 milioane euro, inclusiv de la SRI si MApN

Firma Lavitex Prod SRL , cu sediul in Breaza, judetul Prahova, este detinuta de Valeriu Chivu – 5% din capitalul social – si sotia acestuia Lilea Chivu (fosta Ungureanu) – cu 95% din capitalul social, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Potrivit Observator de Ilfov , „societatea Lavitex Prod a derulat, in ultimii ani, peste 1.100 de contracte cu institutii de stat, majoritatea cu atribuire directa (doar 25 dintre ele fiind castigate in urma unor licitatii), in valoare totala de peste 2,3 milioane de euro. Pe lista de clienti care au acordat contracte prin atribuire directa firmei  – care se ocupa cu amenajarea de spatii verzi si confectionarea de jucarii, mobilier stradal si de birouri, scene, pubele si cosuri de gunoi sau cabine de vot   se regasesc Serviciul Roman de Informatii, unitati ale Ministerului Apararii Nationale, dar si primarii conduse de edili condamnati sau anchetati pentru coruptie (Primaria Buzau, in mandatul lui Constantin Boscodeala, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu; Primaria Onesti, in mandatul lui Laurentiu Neghina, condamnat pentru mita la bacalaureat, iar lista ar putea continua)”.

Date furnizate la solicitarea HotNews.ro de Agentia pentru Agenda Digitala (AADR), care gestioneaza Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), arata ca, din 2008 pana in prezent, firma Lavitex Prod a castigat contracte publice – cele mai multe prin atribuire directa – in valoare de peste 28,5 milioane lei (fara TVA), echivalentul a peste 6,3 milioane de euro.

Parteneri
Un celebru medic șochează. Tratamentul minune cu care a scăpat de COVID. E un medicament ieftin și la îndemâna oricui
Un celebru medic șochează. Tratamentul minune cu care a scăpat de COVID. E un medicament...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
Informații scandaloase despre asistenta de la ATI bătută după ce a avut relații intime cu anestezistul
Informații scandaloase despre asistenta de la ATI bătută după ce a avut relații intime cu...
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
Coronavirusul pătrunde în organism cel mai des prin această parte a corpului. Rezultatele studiului
Coronavirusul pătrunde în organism cel mai des prin această parte a corpului. Rezultatele studiului
Asistente filate cum își bat joc de bolnavii Covid! Imagini de nesuportat!
Asistente filate cum își bat joc de bolnavii Covid! Imagini de nesuportat!
Bomba zilei în televiziune! Antena 1 a semnat cu o super vedetă
Bomba zilei în televiziune! Antena 1 a semnat cu o super vedetă
Marea minciună a PSD în pandemie? S-a aflat şi pare lovitura lui Băsescu
Marea minciună a PSD în pandemie? S-a aflat şi pare lovitura lui Băsescu
Fostă gimnastă și concurentă Survivor România, imagini provocatoare pe Instagram. Cum s-a pozat sportiva
Fostă gimnastă și concurentă Survivor România, imagini provocatoare pe Instagram. Cum s-a pozat sportiva
Astrologul britanic care a prezis pandemia, face o noua dezvaluire! Ce se va intampla cu omenirea in urmatoarele 6 luni
Astrologul britanic care a prezis pandemia, face o noua dezvaluire! Ce se va intampla cu...
Cand pica MOSII DE TOAMNA 2020. Ce se da de pomana pentru cei adormiti
Cand pica MOSII DE TOAMNA 2020. Ce se da de pomana pentru cei adormiti
Olguța Vasilescu, în stare de șoc! A plecat pentru că a fost umilit în ultimul hal. Demisia momentului
Olguța Vasilescu, în stare de șoc! A plecat pentru că a fost umilit în ultimul...
Informații scandaloase despre asistenta de la ATI bătută după ce a avut relații intime cu anestezistul
Informații scandaloase despre asistenta de la ATI bătută după ce a avut relații intime cu...
Adelina Pestrițu rupe tăcerea. Ce a recunoscut după ce s-a zvonit că e gravidă din nou
Adelina Pestrițu rupe tăcerea. Ce a recunoscut după ce s-a zvonit că e gravidă din...
A fost ales cel mai înfricoşător film al tuturor timpurilor. Celelalte două pelicule care completează clasamentul
A fost ales cel mai înfricoşător film al tuturor timpurilor. Celelalte două pelicule care completează...
Halloween 2020: când este sărbătoarea înfricoșătoare
Halloween 2020: când este sărbătoarea înfricoșătoare
BOMBĂ! Ce a făcut Smiley pentru a putea avea un copil cu Gina Pistol?
BOMBĂ! Ce a făcut Smiley pentru a putea avea un copil cu Gina Pistol?
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
Surpriza TOTALA! In ce oras din Romania sunt cei mai fericiti oameni! Topul e complet surprinzator
Surpriza TOTALA! In ce oras din Romania sunt cei mai fericiti oameni! Topul e complet...
Astrologul care a prezis pandemia de COVID dezvăluie ce se va întâmpla în următoarele șase luni! Vești proaste
Astrologul care a prezis pandemia de COVID dezvăluie ce se va întâmpla în următoarele șase...
ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie
ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât să impună restricţii de nivelul 5 - cele mai severe - la nivel naţional timp de şase săptămâni
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Din păcate, este adevărat! Adriana Iliescu a pierdut...
Din păcate, este adevărat! Adriana Iliescu a pierdut...
Lumea este șocată! Ce s-a aflat despre Anamaria Prodan și mama ei vitregă
Lumea este șocată! Ce s-a aflat despre Anamaria Prodan și mama ei vitregă
Carantina nocturnă! Un nou tip de restricție a apărut acum. Ce e interzis să faci
Carantina nocturnă! Un nou tip de restricție a apărut acum. Ce e interzis să faci
Țeapă URIAȘĂ cu un BMW Seria 3 în Târgul Vitan. Detaliul care l-a dat de gol pe SAMSAR
Țeapă URIAȘĂ cu un BMW Seria 3 în Târgul Vitan. Detaliul care l-a dat de...
Gabriela Cristea a renunțat la haine. Cum arată la aproape 45 de ani
Gabriela Cristea a renunțat la haine. Cum arată la aproape 45 de ani