Home » Stiri » Stiri interne » Cum au ajuns echipamentele de joacă ale unei firme din Breaza să fie cerute în licitaţiile de milioane de euro lansate de primarul PSD Robert Negoiţă

Cum au ajuns echipamentele de joacă ale unei firme din Breaza să fie cerute în licitaţiile de milioane de euro lansate de primarul PSD Robert Negoiţă

De: Cancan 17/08/2017 | 15:38
Cum au ajuns echipamentele de joacă ale unei firme din Breaza să fie cerute în licitaţiile de milioane de euro lansate de primarul PSD Robert Negoiţă

"Masuta de joaca pentru copii tip floare cu 6 scaunele ciuperca sau echivalent. Masa va fi de culoare alb spicuit cu rosu, iar cele 6 scaunele ciuperca vor avea piciorul alb si palaria (sezutul scaunelului) rosie cu buline albe".

Acesta este doar unul dintre echipamentele de joaca solicitate in doua licitatii lansate pana acum de primarul PSD Liviu Negoita. Produsele descrise in documentatia licitatiilor se regasesc in oferta firmei Lavitex Prod din Breaza, care arata pe site-ul propriu ca astfel de echipamente au mai ajuns in trecut la Primaria Sector 3. Cum? Primaria nu a oferit pana acum explicatii, iar oficialii Lavitex sustin ca 'obiectele au fost contractate de catre firme care au facut lucrari de amenajari parcuri ce includ si obiecte de joaca si mobilier urban".

Primarul PSD Robert Negoita a lansat in acest an doua licitatii pentru achizitia de mobilier urban, echipamente de joaca si de fitness.

Prima dintre ele, contract cu o valoare estimata la peste 175 milioane de euro , a fost anulata la cateva ore dupa ce HotNews.ro a semnalat ce vrea sa cumpere din bani publici primarul Negoita , respectiv: catel 3D cu os de 5 metri in gura; ‘dinosaur 3D’ in pozitie sezut mancand un hamburger’;  ‘crocodil 3D’ pe spatele caruia va fi realizat prin sculptura un tobogan. Produsele se regaseau deja pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza, Lavitex Prod SRL, care are contracte cu SRI si MapN.

Licitatia avea mai multe loturi si viza incheierea unui acord-cadru pe 4 ani cu maxim 3 operatori economici , contractele subsecvente urmand a se atribui fara reluarea competitiei.

Primaria a sustinut atunci ca a fost nevoita sa demareze de urgenta aceasta achizitie si ca din cauza grabei a fost comisa o eroare in estimarea cantitatilor maximale aferente acordului-cadru , ceea ce a dus la anularea procedurii.

Primarul Negoita a recidivat insa saptamana trecuta , cand a lansat din nou aceasta licitatie , careia i-a adus cateva modificari: a scos echipamentele de joaca 3D si a scazut semnificativ valoarea estimata a contractului la peste 5,8 milioane de euro.

Noua licitatie are de asemenea mai multe loturi si vizeaza incheierea un acord cadru cu maxim 3 agenti economici pentru o perioada de 4 ani , contractele subsecvente urmand a se atribui cu reluarea competitiei.

Un lucru a ramas insa neschimbat: Foarte multe dintre produsele descrise in caietele de sarcini ale celor doua licitatii se regasesc pana la detaliu in oferta firmei Lavitex Prod din Breaza.

Echipamente de joaca produse de Lavitex sunt amplasate deja in Sectorul 3 din Bucuresti. Cum au ajuns acolo?

Mai mult, Lavitex Prod afiseaza pe propriul site la sectiunea portofoliu echipamente de joaca amplasate deja in Sectorul 3 din Bucuresti:

Echipamente de joaca produse de firma Lavitex, care sunt amplasate deja intr-un parc din Sectorul 3

Cel putin doua dintre echipamentele din imaginea de mai sus se regasesc descrise pana la detaliu in ambele licitatii demarate de Negoita:

1. Masuta joaca pentru copii tip floare cu 6 scaunele ciuperca model 3 sau echivalent:

Descrierea din caietul de sarcini: Echipamentul este format dintr-un ansamblu monobloc masuta in forma de floare cu 6 scaunele in forma de ciuperca, confectionate din fibra de sticla. Intreg ansamblul este sustinut de un cadru metalic confectionat din teava rectangulara 20×40 mm. Blatul va fi sub forma de flaore, iar scaunele sub forma de ciuperca ()6 scaunele

Masa va fi de culoare alb spicuit cu rosu, iar cele 6 scaunele ciuperca vor avea piciorul alb si palaria (sezutul scaunelului) rosie cu buline albe. (etc..)

2. Casuta de joaca pentru copii in forma de ciuperca sau echivalent

Casuta va fi confectionata din lemn pe cadru metalic cu acoperis de fibra de sticla in forma de semisfera cu diametrul de 2 m, care va avea aspect de palarie de ciuperca rosie cu buline albe. Casuta va fi prevazuta cu cate doua bancute atat la interior cat si la exterior prinse direct pe casuta, ferestre decupate cu gradele metalice..(etc).

Ce explicatii a oferit firma Lavitex din Breaza: Obiectele enumerate de dumneavoastra au fost contractate de la societatea noastra de catre firme care au facut lucrari de amenajari parcuri ce includ si obiecte de joaca si mobilier urban.

Mai multe detalii au venit din partea reprezentantilor Lavitex. Redam mai jos solicitarea adresata miercuri de catre HotNews.ro si raspunsurile primite in aceeasi zi din partea firmei din Breaza:

Solicitarea HotNews.ro:

„Pe site-ul firmei Lavitex Prod SRL, la sectiunea portofoliu , sunt afisate 3 lucrari furnizate catre Primaria Sector 3:

1. Teatru de vara – sector 3 Bucuresti

2. Pergola – sector 3 Bucuresti

3. Parc sector 3 Bucuresti

Produsele afisate in imagini pentru contractul vizand ‘Parc sector 3’ sunt similare cu produse solicitate in cadrul unei noi licitatii deschise cu o valoare estimata la 5,8 milioane euro , lansata in aceasta luna de Primaria Sector 3.

Intrebari:

1. Cand a cumparat Primaria Sector 3 produsele afisate in portofoliul Lavitex Prod? Detaliati, va rog, data atribuirii fiecarui contract

2. Prin ce procedura de achizitie publica a cumparat Primaria Sector 3 fiecare dintre produsele afisate pe site-ul Lavitex?

3. Care a fost valoarea achizitiilor in toate cele 3 cazuri?

4. Cum explicati ca produse achizitionate deja anterior de la firma Lavitex de catre Primaria Sector 3 se regasesc descrise pana la detaliu in Caietul de Sarcini al licitatiei de 5,8 milioane euro lansate in aceasta luna de Primaria Sector 3? (am recunoscut doua astfel de produse: Masuta joaca pentru copii tip floare cu 6 scaunele ciuperca model 3; Casuta de joaca pentru copii in forma de ciuperca)

5. Cum explicati faptul ca produse pe care firma Lavitex le are deja la vanzare sunt descrise in detaliu in cadrul unei noi licitatii de peste 5,8 milioane euro lansate in aceasta luna de Primaria Sector 3? Aceeasi situatie a fost si in luna febaruarie din acest an, cand dupa ce HotNews.ro a informat ce anume vrea sa cumpere Primarul Robert Negoita in cadrul unei licitatii a carei valoare era atunci estimata la peste 175 milioane de euro, Primaria a anulat licitatia.

6. Intentionati sa participati la noua licitatie de 5,8 milioane euro lansate in aceasta luna de Primaria Sector 3?

Raspunsul primit din partea firmei Lavitex Prod SRL:

„Din respect pentru publicaţia dumneavoastră, vă comunicăm următoarele:

S.C. Lavitex Prod S.R.L. este doar producătorul obiectelor la care faceţi referire, aflate în portofoliu şi pentru care societatea noastră nu are contracte cu Primăria Sectorului 3 din Bucureşti.

Obiectele enumerate de dumneavoastră au fost contractate de la societatea noastră de către firme care au făcut lucrări de amenajări parcuri ce includ şi obiecte de joacă şi mobilier urban.

În ceea ce priveşte licitaţia publicată, menţionăm că întocmirea caietului de sarcini îi revine autorităţii contractante.

Întrucât, noua licitaţie la care faceţi referire a fost publicată pe SEAP, vineri, 11.08.2017, precizăm că nu am luat încă nicio decizie referitoare la participare. Urmează ca departamentul tehnic să analizeze condiţiile impuse de caietul de sarcini, după care vom lua o hotărâre.”

HotNews.ro a solicitat explicatii Primariei Sectorului 3 in legatura cu toate aceste aspecte semnalate, insa pana la publicarea acestui articol nu am primit un punct de vedere. Vom reveni cu precizari, imediat ce le vom primi.

Ce actionari si afaceri are Lavitex Prod: Contracte publice atribuite fara licitatie in valoare de peste 6,3 milioane euro, inclusiv de la SRI si MApN

Firma Lavitex Prod SRL , cu sediul in Breaza, judetul Prahova, este detinuta de Valeriu Chivu – 5% din capitalul social – si sotia acestuia Lilea Chivu (fosta Ungureanu) – cu 95% din capitalul social, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Potrivit Observator de Ilfov , „societatea Lavitex Prod a derulat, in ultimii ani, peste 1.100 de contracte cu institutii de stat, majoritatea cu atribuire directa (doar 25 dintre ele fiind castigate in urma unor licitatii), in valoare totala de peste 2,3 milioane de euro. Pe lista de clienti care au acordat contracte prin atribuire directa firmei  – care se ocupa cu amenajarea de spatii verzi si confectionarea de jucarii, mobilier stradal si de birouri, scene, pubele si cosuri de gunoi sau cabine de vot   se regasesc Serviciul Roman de Informatii, unitati ale Ministerului Apararii Nationale, dar si primarii conduse de edili condamnati sau anchetati pentru coruptie (Primaria Buzau, in mandatul lui Constantin Boscodeala, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu; Primaria Onesti, in mandatul lui Laurentiu Neghina, condamnat pentru mita la bacalaureat, iar lista ar putea continua)”.

Date furnizate la solicitarea HotNews.ro de Agentia pentru Agenda Digitala (AADR), care gestioneaza Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), arata ca, din 2008 pana in prezent, firma Lavitex Prod a castigat contracte publice – cele mai multe prin atribuire directa – in valoare de peste 28,5 milioane lei (fara TVA), echivalentul a peste 6,3 milioane de euro.

Parteneri
SOC in lumea sportului! Simona Halep este însărcinată cu primul copil?! SECRETUL s-a aflat:
SOC in lumea sportului! Simona Halep este însărcinată cu primul copil?! SECRETUL s-a aflat:
Dovada clară că Laurenţiu Reghecampf a divorţat. S-a dat de gol imediat după vacanţa din Grecia, cu amanta
Dovada clară că Laurenţiu Reghecampf a divorţat. S-a dat de gol imediat după vacanţa din...
Jador, grav accident rutier. Ce se întâmplă chiar acum cu artistul. Fanii sunt șocați
Jador, grav accident rutier. Ce se întâmplă chiar acum cu artistul. Fanii sunt șocați
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de 21 de ani
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de...
Marea campioană a ţării, la petrecerea cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Marea campioană a ţării, la petrecerea cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Păcălită să dea peste 60.000 de euro pentru băiatul bolnav al lui Mădălin Ionescu! Primele declarații ale prezentatorului
Păcălită să dea peste 60.000 de euro pentru băiatul bolnav al lui Mădălin Ionescu! Primele...
O tânără de 22 ani vrea să intre în „Cartea Recordurilor” cu cele mai mari buze din lume
O tânără de 22 ani vrea să intre în „Cartea Recordurilor” cu cele mai mari...
Imaginile ANULUI în showbiz! Dovada că Reghe  a divorţat de Anamaria Prodan
Imaginile ANULUI în showbiz! Dovada că Reghe a divorţat de Anamaria Prodan
Cele opt persoane decedate duminică pe DN2 ar fi trăit cu această soluție simplă și ieftină. De ce refuză autoritățile să ia măsuri
Cele opt persoane decedate duminică pe DN2 ar fi trăit cu această soluție simplă și...
Marian Vanghelie si-a snopit sotia in bataie! In ce HAL a ajuns la spital femeia… Ce anunt au facut politistii in urma cu putin timp
Marian Vanghelie si-a snopit sotia in bataie! In ce HAL a ajuns la spital femeia…...
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
Scandalos ce a putut să facă Dincă în sala de judecată de față cu familiile Alexandrei și Luizei
Scandalos ce a putut să facă Dincă în sala de judecată de față cu familiile...
Natura ne arată cât de mici suntem. România, îngenuncheată după o oră de vreme rea. FOTO
Natura ne arată cât de mici suntem. România, îngenuncheată după o oră de vreme rea....
Jador, accident GRAV de mașină! Bolidul e distrus! Ce a lovit
Jador, accident GRAV de mașină! Bolidul e distrus! Ce a lovit
Un tată şi-a adus fiul de 16 ani la o greutate de 30 de kg, forţându-l să postească. A ajuns la spital, în Odessa, când nici măcar apă nu mai putea bea
Un tată şi-a adus fiul de 16 ani la o greutate de 30 de kg,...
Gemenele care împart același iubit și dorm împreună, noi dezvăluiri despre relația lor. Ce vor sa facă acum cu iubitul lor
Gemenele care împart același iubit și dorm împreună, noi dezvăluiri despre relația lor. Ce vor...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Are 54 de ani și sustine ca i se măresc sanii pe zi ce trece! Se jură in fața fanilor că nu are silicoane. Care este explicația
Are 54 de ani și sustine ca i se măresc sanii pe zi ce trece!...
Klaus Iohannis, ANUNȚ CUMPLIT pentru toată România: Trebuie să ne pregătim
Klaus Iohannis, ANUNȚ CUMPLIT pentru toată România: Trebuie să ne pregătim
REGHE A DIVORȚAT! Adevărul a ieșit la iveală chiar acum
REGHE A DIVORȚAT! Adevărul a ieșit la iveală chiar acum
Doliu în presa românească. Un îndrăgit jurnalist a murit!
Doliu în presa românească. Un îndrăgit jurnalist a murit!
BOMBA ZILEI la PRO TV! A dispărut o EMISIUNE IMPORTANTĂ
BOMBA ZILEI la PRO TV! A dispărut o EMISIUNE IMPORTANTĂ
FOTO: Descoperire neașteptată făcută la metrou. Tu ai fi observat-o singur?
FOTO: Descoperire neașteptată făcută la metrou. Tu ai fi observat-o singur?
A spus tot! Iri Columbeanu, reacție incredibilă după despărțirea Monicăi de Mr. Pink. EXCLUSIV
A spus tot! Iri Columbeanu, reacție incredibilă după despărțirea Monicăi de Mr. Pink. EXCLUSIV
Jigniri la adresa sportivei Ana Maria Popescu din partea unui consilier PNL:
Jigniri la adresa sportivei Ana Maria Popescu din partea unui consilier PNL: "Nu merita să...
Pomohaci, gest cutremurător la căpătâiul soției lui Nicolae Botgras!
Pomohaci, gest cutremurător la căpătâiul soției lui Nicolae Botgras!
Adevărul trist din spatele depozitelor din emisiunea „Storage Wars”
Adevărul trist din spatele depozitelor din emisiunea „Storage Wars”
FOTO. Cum a ajuns să arate Ioana Ginghină în costum de baie! Din acest motiv Papadopol îi dă din nou `târcoale`
FOTO. Cum a ajuns să arate Ioana Ginghină în costum de baie! Din acest motiv...
Andrei Cordea are o iubită superbă. Cât de bine arată în costum de baie partenera noului star de la FCSB
Andrei Cordea are o iubită superbă. Cât de bine arată în costum de baie partenera...
VIDEO | Celebră actriță, scene de sex la 48 de ani! Cum a fost filmată
VIDEO | Celebră actriță, scene de sex la 48 de ani! Cum a fost filmată
Cu ce se ocupă Monica Gabor în America după despărțirea de Mr. Pink?
Cu ce se ocupă Monica Gabor în America după despărțirea de Mr. Pink?
Avertisment: Multinaţionala din România care a dat afară 1.000 de persoane
Avertisment: Multinaţionala din România care a dat afară 1.000 de persoane
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc, a renunţat complet la duşurile calde şi preferă să meargă pe jos la birou
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...
Adevărul despre despărțirea Iuliei Vântur de Salman Khan! Abia acum s-a aflat de ce blondina nu s-a mai întors în India.
Adevărul despre despărțirea Iuliei Vântur de Salman Khan! Abia acum s-a aflat de ce blondina...
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
Reguli fără precedent de la 1 august! Ce se întâmplă cu românii care NU s-au vaccinat!
Reguli fără precedent de la 1 august! Ce se întâmplă cu românii care NU s-au...