Cum comenteaza tatal „smecherului cu BMW” faptul ca fiul sau a injurat mortii imediat dupa accident!

Publicat: 10/10/2014 | 16:54

Smecherul cu BMW care a ucis doi oameni in teribilul accident de pe Calea Floreasca urmeaza exemplul tatalui.

Andrei Andronie isi doreste sa devina finantist, exact ca tatal sau. Jean Andronie neaga acum ca odrasla lui a spus dupa accident ca “se pisa pe ei de morti”.

Andrei Andronie a fost sustinut vineri de tatal sau, bancherul Jean Andronie, la procesul in care este judecat pentru accidentul din noiembrie 2011, cand a ucis un taximetrist si pe clienta acestuia, o tanara care se pregatea sa urce in taxi.

Tanarul a provocat un accident soldat cu doi morti
Tanarul a provocat un accident soldat cu doi morti

Traian Andronie conducea cu aproximativ 180 de kilometri la ora pe calea Floreasca un autoturism de teren, care a transformat taxiul intr-un morman de fier vechi, iar victimele n-au avut nici o sansa. Individul era beat dupa ce petrecuse cu prietenii in club, a adresat politistilor si martorilor cuvinte jignitoare si a spus ca “se pisa pe ei de morti, ca oricum pleaca in Olanda, a doua zi”, intrucat era student acolo.

Andronie a fost condamnat la 5 ani si jumatate de inchisoare, dar pedeapsa nu e definitiva
Andronie a fost condamnat la 5 ani si jumatate de inchisoare, dar pedeapsa nu e definitiva

Jean Andronie: „Nu a spus acele cuvinte”

Acum, la aproape trei ani de la groaznicul accident, Andrei Andronie si tatal sau s-au decis sa faca primele declaratii publice. Jean Andronie spune ca nu incearca sa scuze faptele fiului sau, dar acesta nu ar fi recurs la comportamentul scandalos imediat dupa producerea tragediei.

Jean Andronie neaga comportamentul scandalos al fiului sau
Jean Andronie neaga comportamentul scandalos al fiului sau

“Ce pot sa va spun cu certitudine este ca nu s-a intamplat acest lucru, acele cuvinte…nu le-a spus. Nici n-a incercat sa ofere acea suma de bani, care era foarte mare, nici sa injure, pentru ca, in primul rand, nu stia cine a murit” a declarat, dupa proces, tatal inculpatului. Jean Andronie a refuzat sa comenteze prima condamnare a fiului sau. “Ca orice parinte imi doresc binele copilului meu” a spus bancherul. El a mai spus ca fiul sau regreta cele intamplate, iar acum este student la o universitate particulara, la Facultatea de Management-marketing, si a lucrat ca stagiar la o firma de consultanta.

Andrei Andronie nu poate privi in ochi familiile pe care le-a nenorocit
Andrei Andronie nu poate privi in ochi familiile pe care le-a nenorocit

Ingrozit de perspectiva inchisorii

Andrei Traian Andronie a fost condamnat de prima instanta, la o pedeapsa cu executare de 5 ani si sase luni de inchisoare, in conditiile in care procurorul de sedinta a cerut sa fie trimis 14 ani dupa gratii. Atat Ministerul Public cat si rudelele victimelor sale au atacat decizia iar procesul se judeca in prezent la Curtea de Apel Bucuresti. Vineri, magistratii au acordat un nou termen pentru audierea unui martor, o pasagera din masina lui Andronie.

Smecherul cu BMW a incercat sa scape de intrebarile incomode
Smecherul cu BMW a incercat sa scape de intrebarile incomode

Traian Andronie a spus, dupa proces, ca n-a fost in stare sa priveasca in ochi familiile indurerate de accidentul pe care l-a provocat. “Tatal meu a incercat sa aiba o discutie cu ei, am incercat si eu, nu prea am reusit”, a a spus Andrei Andronie, schimbandu-se la fata cand a fost intrebat ce are de spus despre decizia de condamnare.

Parintii victimelor sunt scandalizati

Parintii victimelor lui Andrei Traian Andronie numara zilele pana cand judecatorii vor pronunta sentinta. Mama Anei Maria Nistor a facut in tot acest timp “naveta” intre Romania si Portugalia, acolo unde lucreaza, pentru a asista la procese. Femeia nu-si poate reveni acum din socul despartirii defintive de fiica ei si plange neincetat. In ziua judecatii ea va veni din nou in tara, insa in asteptarea verdictului ea a rememorat clipele cele mai dureroase si a luat in calcul ca finalitatea acestui proces o poate surprinde.

“Gandul ca si maine va ramane sa isi vada de viata ca si cum nu ar fi facut nimic, ma doboara! Crestem unele mame copii cu ganduri mari, sa-i vedem oameni capabili, demni de viata, si cand este mare si crezi mai mult ca totul va fi asa cum si-ar dori acest gunoi nenorocit care nu are nimic! Nimic! E crescut gol. Are alt aspect fizic acum, dup ace s-a dezalcolizat. Stie el ca nu era doar alcool. Acea zi va fi o zi in care astept dreptate pentru Ana si Stefan, doi copii nevinovati care au platit cu viata lor pentru inconstienta altora”, a transmis Marcela Nistor, mama Anei Maria.

M.Niculescu / M.A

 

Citește și...