Irina Fodor prezintă două proiecte de top la Antena 1, care o țin ocupată câteva luni bune pe an. Dacă la “Chefi la cuțite” lucrurile sunt mai simple, întrucât filmările sunt în platou sau în diverse locuri din țară și se bucură și de pauze de câteva zile, pentru Asia Express drumul o poartă pe alt continent. În interviul exclusiv acordat pentru CANCAN.RO, prezentatorea TV ne-a spus că planificarea a devenit regula de bază de la care nu se abate nu doar în ceea ce privește emisiunile, ci și viața de familie. Așa reușește soția lui Răzvan Fodor să dea randament maxim și totodată să fie cu energia la cote maxime.
Irina Fodor are ocazia de a se delecta cu cele mai sofisticate preparate, având în vedere probele și jurizările care au loc în platoul “Chefi la cuțite”, ajuns deja la cel de-al 16-lea sezon. Nu tinde să experimenteze acasă astfel de finețuri, pentru că are acasă propriul chef, pe Răzvan Fodor, pasionat de gastronomie și care o surprinde cu multe mâncăruri deosebite.
CANCAN.RO: Cum reușești să fii fresh și pe micul ecran, dar și aici? Care sunt secretele?
Irina Fodor: Mănânc și bine, dar energia mi-o iau de la cei care mă înconjoară. Am gașcă frumoasă și la muncă, am universul meu perfect și acasă.
CANCAN.RO: Ce secrete culinare, sfaturi sau ponturi ai aflat sau ai furat de la colegii tăi, de la jurați?
Irina Fodor: Aș vrea să spun că multe, doar că…

CANCAN.RO: Tu ai propriul chef acasă.
Irina Fodor: Asta fără doar și poate. Știi care e chestia? Ce gătim eu și cu tine în viața de zi cu zi, pentru noi acasă, nu se compară cu doctoratul pe care și-l dau chefii în fiecare zi la amulete sau felul în care niște concurenți atât de bine pregătiți aleg să-și prezinte preparatele.
E foarte greu să faci această comparație și e foarte greu să furi lucruri de la ei. Pentru că sunt așa fine-tuning, sunt următorul nivel. Eu nici la mediu nu știu dacă sunt, adică mă zbat să fiu la mediu. Iar până la ei ar trebui să învăț la propriu, adică să mă duc să iau niște cursuri, să stau zi de zi cu un chef în bucătărie să înțeleg cum merg lucrurile ca să ajung până la nivelul respectiv.
Altfel, am învățat mici lucruri care să mă ajute tot pentru preparatele mele clasice. Cum să nu stric o maioneză, cum să stea frișca când ai întors castronul cu fundul în sus. Lucruri de genul ăsta.
Dar ei lucrează deja la finețuri. De la noi, din bucătăria „Chefi la cuțite” ies farfurii care ar putea face față în orice restaurant de lux din lume. E greu să mă compar și mi-e și rușine să mă compar cu ce fac ei.
CANCAN.RO: E planificată vacanța voastră de vară?
Irina Fodor: Este planificată. M-am ocupat special de asta, pentru că dacă nu planifici lucrurile din timp, mi se pare că am descoperit o nouă regulă după care să trăiesc. Dacă nu-mi stabilesc timpul liber, exact așa să-l pun în agendă, nu mai am parte de el în niciun fel. Și atunci trebuie să știu clar că în perioada respectivă sunt ocupată. Cu ce? Cu vacanța (n.r. râde).
CANCAN.RO: Și unde plecați?
Irina Fodor: Plecăm cu mașina. Anul trecut am făcut un traseu prin Franța și Italia. Anul acesta încercăm să mergem în Polonia și în Germania. Deja lucrez la traseu. Am, cum să spun, practică făcută în multe sezoane de Asia Express. Știu exact ce trebuie să caut și cum ar trebui să fie opririle și cam la câte ore. Așa că n-am probleme din punctul ăsta de vedere. Și o să fie o vacanță de familie. Plecăm doar noi trei ca să petrecem cât mai mult timp împreună nas în nas.
CANCAN.RO: Și la mare nu ajungeți?
Irina Fodor: O să ajungem și la mare, dar n-am pus-o așa cu steluță. O să ajungem când există timp, când are și Fodorică timp, când nu sunt nici eu la filmări. Probabil mai furăm un weekend sau în timpul săptămânii pentru că la mine programul nu e chiar cel clasic.
Foto: Instagram
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741. CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.