Cum vine asta? Şeful DNA Slobozia a fost reţinut! Barbatul este acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului

Publicat: 14/06/2013 | 08:34
Cum vine asta? Şeful DNA Slobozia a fost reţinut! Barbatul este acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului

Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului, a fost reţinut joi, urmând să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

În urma audierilor de joi de la sediul central al DNA, procurorii au dispus şi măsura obligării de a nu părăsi ţara timp de 30 de zile în cazul Monicăi Andronache – acuzată de complicitate la luare de mită, complicitate la dare de mită şi favorizarea infractorului, mai precizează sursa citată.

Cristudor este acuzat că a ajutat trei persoane să distrugă acte ce puteau fi folosite ca probe într-un dosar din Germania de evaziune fiscală, primind în schimb materiale de construcţii.

În acelaşi dosar este cercetat şi omul de afaceri Daniel Vasile Taifas, pentru dare de mită şi favorizarea infractorului. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat, joi, reţinerea şi arestarea preventivă a şefului DNA Slobozia.

Potrivit procurorilor, din 11 februarie până în prezent, Dumitru Cristudor, Daniel Vasile Taifas şi Monica Andronache au sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală, într-un dosar aflat pe rolul autorităţilor judiciare germane, astfel încât acestea să poată distruge şi ascunde documente şi obiecte compromiţătoare ce ar fi putut constitui mijloace de probă, „zădărnicind astfel urmărirea penală şi, implicit, lipsind de finalitate activităţile de percheziţie dispuse de autorităţile judiciare germane pe teritoriul României”.

Ionut Chiperi

Citește și...