Curs valutar ireal în România: Un euro se vinde cu 6.72 de lei

Publicat: 09/05/2020 | 15:02
Curs valutar ireal în România: Un euro se vinde cu 6.72 de lei

Moneda națională trece printr-o perioadă de devalorizare constantă, chiar dacă nu ”pierde” teren decât pas cu pas în lupta cu moneda europeană. Totuși, există un oraș din România unde leul este ”în corzi”, iar o fotografie postată de un internaut a devenit virală.

Tânărul din Târgu-Mureș le-a prezentat celor din mediul online un ”curs valutar bun” – deși putea fi numit chiar halucinant -, iar o casă de schimb din localitate vinde 1 euro cu 6.72 de lei!

”Curs valutar bun la Kaufland Gheorghe Doja”, a fost mesajul pe care l-a postat internautul în dreptul fotografiei. În astfel de condiții, nimeni nu se mai miră că aceeași casă de schimb valutar vinde 1 dolar cu 5, 4 lei, iar o liră sterlină este cotată, la vânzare, la… 8.3 lei.

(CITEȘTE ȘI: NU E BANC! O FARMACIE DIN IAȘI A MONTAT UN SEMAFOR LA INTRARE. CARE E MOTIVUL)

”E pe bune…”

Iar internauții au reacționat imediat, unii dintre ei considerând că este vorba despre o glumă, iar alții fiind de părere că aceasta este trista realitate financiară :

”Forint-ul e cel mai tare”, ”Și eu am văzut scoruri de genul asta de vreo 10 zile.”, ”E pe bune, si eu am vazut”, ”Careva a facut misto”, ”Sansa mea sa devin bogata daca plec in Romania”, au fost câteva dintre comentariile postate pe pagina de Facebook a grupului ”Ești din Târgu-Mureș dacă…”

(VEZI ȘI AICI: ÎNTÂMPLARE CU FINAL NEAȘTEPTAT ÎN SARICHIOI. UN INDIVID A INTRAT CU PISTOLUL ÎN BISERICĂ, MOTIVÂND CĂ…)

Citește și...