Curtea de Apel a decis: Sorina (fetița din Baia de Aramă luată cu mascații) pleacă în SUA

Publicat: 11/07/2019 | 14:35
Curtea de Apel a decis: Sorina (fetița din Baia de Aramă luată cu mascații) pleacă în SUA

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins, azi,  cererea de revizuire a adopției internaționale în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă, adoptată de familia din SUA, informează stiripesurse.ro. Astfel, adopția rămâne valabilă. Hotărârea este definitivă.

Mariana Șărămăt, femeia care a crescut-o pe Sorina, a izbucnit în lacrimi: „E foarte mare corupția. Toți sunt falși. Încercăm să mergem mai departe”.

Pe de altă parte, Adelina Șărămăt, fiica mare a familiei care a crescut-o pe Sorina, spune că i s-a părut ”suspect” ceea ce s-a întâmplat azi.

„Astăzi ni s-a demonstrat că avem dreptate. Doamna Maria Pițurca nu a fost suspendată, deci ne trebuie să ne așteptăm să vină să ia de acasă și restul de copii. Ne așteptăm să vină să ne târască. Mie mi s-a părut suspect. Au cerut să nu se ia în calcul dovezile, au făcut ce le-a convenit. Toate celelalte cauze care erau nu s-au luat în calcul. De ce nu o lasă pe fată să își spună părerea? O țin ascunsă de frică? În ce țară trăim. Cine ne conduce?”, a spus Adelina, conform sursei citate mai sus.

Citește și: ESTE PROTEST LA CURTEA DE APEL CRAIOVA. SUSŢINĂTORII SORINEI, FETIȚA DIN BAIA DE ARAMĂ, AU VENIT ÎNARMAŢI CU PANCARDE

Victor Dumitrică, avocatul familiei Șărămăt: ”În acest proces nu se mai poate face nimic”

Victor Dumitrică, avocatul familiei Șărămăt, spune că în acest proces nu se mai poate face nimic, existând doar posibilitatea unei noi ”cereri de revizuire” când vor exista ”hotărâri definitive de confamnare” pentru acele persoane care ”au săvârșit infracțiune” în dosar.

„S-a dezbătut cererea de revizuire formulată de procurorul general al României împotriva deciziei definitive prin care s-a încuviințat adopția. (…) Soluția s-a pronunțat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsă ca inadmisibilă. Hotărârea e definitivă, fără cale de atac. În acest proces nu se mai poate face nimic. Doar făcută o nouă cerere de revizuire când vor exista hotărâri definitive de condamnare pentru persoanele care au săvârșit infracțiune în acest dosar de adopție. Rămâne să se judece și cererea formulată de noi, cerere prin care am solicitat anularea adopției”, a declarat Victor Dumitrică, avocatul familiei Șărămăt.

Vezi și aici: FOSTA ASISTENTĂ MATERNALĂ A SORINEI, MARIANA ȘĂRĂMĂT, AUDIATĂ DE PROCURORI

Citește și...