Cutremur de 6,9 grade în Chile!

Publicat: 25/04/2017 | 08:30

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,9, a avut loc în centrul statului Chile. Institutul american de geofizică (USGS) estimase iniţial seismul la o magnitudine de 7,1.
 

Cutremurul nu a provocat decese, potrivit anunţului autorităţilor, ci doar panică în rândul cetăţenilor chilieni.

„Informaţiile avute până acum relevă că totul este sub control, totuşi, atât în cazul meu, cât şi în cel al miniştrilor, suntem în contact cu directorii şi şefii de servicii regionale pentru a afla în detaliu ce s-a întâmplat”, a declarat preşedintele statului Chile, Michelle Bachelet.

Din cauza seismului puternic, mai multe autostrăzi au fost afectate de alunecări de teren şi căderi de pietre. Metroul din Valparaiso a fost închis, alte servicii de transport public fiind şi ele întrerupte. Totodată, mai multe localităţi au avut de a face cu oprirea curentului electric.

Aeroportul din Santiago, care a fost puternic afectat la cutremurul din 2010, a avut acum „două mici daune”, potrivit lui Michelle Bachelet.

În Chile au avut loc în ultimii ani mai multe cutremure foarte puternice. În septembrie 2015, un cutremur cu magnitudinea 8,4 s-a produs în nordul ţării, el fiind urmat de un tsunami. Seismul a cauzat moartea a 15 persoane.

În 2010, un cutremur cu magnitudinea 8,8, urmat şi el de un tsunami, a lovit centrul şi sudul ţării. Seismul devastator s-a soldat cu peste 500 de morţi.