Cutremur în România! Unde s-a simțit și câte grade a avut

Publicat: 01/07/2020 | 10:46
Cutremur în România! Unde s-a simțit și câte grade a avut

A fost cutremur în România, miercuri dimineața. Este al treilea în decurs de doar 24 de ore. S-a produs în județul Prahova, la ora 00:01, potrivit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

CITEȘTE ȘI: CUTREMUR DE 3,1 GRADE ÎN ROMÂNIA! ÎN CE LOCALITĂȚI A FOST RESIMȚIT

3,2 grade pe Scara Richter a fost magnitudinea ultimului cutremur din România, produs în Prahova, în noaptea de marți spre miercuri. Seismul a avut loc la o adâncime de 196 de kilometric și s-a produs la 45 de kilometri Nord de Ploieşti, 50 de kilometri Sud-Est de Braşov şi 102 kilometri Nord de Bucureşti.

Cutremur în România! Unde s-a simțit și câte grade a avut

România a fost lovită de două alte cutremure în ultima zi a lunii iunie, acestea având loc marți seară, în decurs de câteva ore, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, scrie antena1.ro.

În urmă cu doar câteva zile, patru cutremure în decurs de 48 de ore au lovit România. Ultimul cu o magnitudine de 3 grade pe Scara Richter. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, ultimul seism a avut magnitudinea de 3 grade pe Scara Richter și s-a produs la adâncimea de 4 kilometri, în județul Mehedinți, conform Mediafax.

Cutremurul a avut loc la ora 5.17 în apropierea oraşelor Craiova (127 km), Timișoara (142 km), Belgrad (145 km), Arad (180 km). Alte trei cutremure au avut loc în județul Mehedinți, cu magnitudini de 2,9, 3,3 și 4,6 grade pe scara Richter, în ultimele 48 de ore.

Cutremur în România. Cel mai mare, 5,2 pe Richter

Cel mai mare cutremur produs în 2020 în România s-a produs pe data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, magnitudinea fiind de 5,2 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.

În anul 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc în România, în judeţul Buzău, un cutremur de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind, de asemenea, resimţită şi în Capitală.