Cutremur mare azi-noapte! În ce orașe din România s-a resimțit

Publicat: 29/03/2019 | 08:03
Cutremur mare azi-noapte! În ce orașe din România s-a resimțit

Pământul s-a cutremurat semnificativ noaptea trecută, iar oficialii de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au anunțat care a fost magnitudinea seismului. De asemenea, specialiștii au spus și în ce orașe din România s-a resimțit cutremurul.

Cutremurele din Serbia s-a resimțit în mai multe zone din România

Azi-noapte s-au înregistrat două cutremure în Serbia, acestea având o magnitudine de 2,1, respectiv 2.3 grade pe scara Richter. Reprezentanții de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au declarat că seismele a fost unele de suprafață – acestea fiind mult mai periculoase decât cele de adâncime -, ambele producându-se la o adâncime de 10 km.

Astfel, undele seismice s-au resimțit și în orașele de la granița cu țara noastră, respectiv: Drobeta Turnu-Severin, Moldova Nouă, Timișoara, Lugoj, Băile Herculane.

În cazul cutremurelor de suprafaţă, energia se împrăştie într-o zonă restrânsă, de câteva sute de kilometri pătraţi. Seismele sunt fenomene naturale cauzate de eliberarea de energie în interiorul Pământului în urma fracturării rocilor supuse tensiunilor acumulate.

Citește și...