Dăncilă: ”Să canalizăm lupta anticorupție din zona de alocare exclusivă de resurse către prevenție”

Publicat: 31/07/2019 | 22:28
Dăncilă: ”Să canalizăm lupta anticorupție din zona de alocare exclusivă de resurse către prevenție”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că lupta împotriva corupției trebuie să continue, dar trebuie canalizată din „zona de spectacol și de alocare exclusivă de resurse și atenție” către zona de prevenție, în contextul în care lupta împotriva criminalității a rămas în plan secund.

„A existat până acum o concertare exclusivă pe lupta anticorupție, iar lupta împotriva criminalității a rămas în plan secund, nu putem accepta acest lucru, lupta împotriva corupției trebuie să continue, dar trebuie să o canalizăm din zona de spectacol și de alocare exclusivă de resurse și atenție, către zona de prevenție, către instituirea a unor mecanisme care să controleze și să prevină acest fenomen”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, miercuri seara, la Guvern.

„Pe mine ca femeie și ca mamă ceea ce s-a întâmplat la Caracal m-a zdruncinat, dar sunt acea femeie și mamă care are la dispoziție pârghiile necesare pentru îndreptarea lucrurilor. Din solidaritate cu toate femeile românce, cu toți părinții și cu toți aceia care în fiecare zi se gândesc la binele cuiva drag voi face tot ceea ce îmi stă în putere ca în România să primeze legea și siguranța”, a mai spus aceasta.

Citește și...