De ce au fost lasati LIBERI violatorii din Vaslui! A fost aflat motivul: „Tu ti-ai cautat-o!”

Publicat: 29/07/2015 | 09:21
De ce au fost lasati LIBERI violatorii din Vaslui! A fost aflat motivul: „Tu ti-ai cautat-o!”

Femeile care au cazut in capcana unui viol, potrivit conducerilor organizatiilor neguvernamentale, trebuie sa demonstreze acest lucru cu ajutorul probelor si a martorilor.
 

 

violata

Conform unei statistici facute de Agentia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene, pe parcursul vietii doua femei din zece ajung sa treaca prin o astfel de trauma.”Se produc mult mai multe violuri de cat numarul celor raportate, este o cazuistica destul de mare si de grava. Victimele sunt foarte singure, foarte multe nu stiu ce probe sa mentina, nu stiu unde sa apeleze, penmtru ca sunt extrem de putine locuri care abordeaza acest subiect. Ia cazurile pe care le vedeti, de fiecare data se cunosc faptasii, iar acestia sunt lasati in libertate, ceea ce nu este permis. Categorig este nevoie de o schimbare a legislatiei si sigur se va intampla pentru ca noi, ONG-urile, ne-am unit” a declarat pentru ziarul RING, Maria Popa, presedinta Asociatiei Femeilor impotriva Violentei Artemis.

violata

 

Putine probe la dosar, violatori in libertate

Pentru a demonstra ca o femeie a trecut prin o astfel de trauma, trebuie sa existe probe suficiente la dosar. Astfel, Camelia Proca ce este presedinta Asociatiei pentru Libertatea si Egalitatea de Gen spune ca de multe ori ori procurorii nu dau mandat de arestare preventiva infractorilor: „Codul penal prevede pedeapsa de 12 ani cu inchisoarea pentru un viol cu circumstante agravante. Dar, in realitate, foarte multi agresori scapa pentru ca probatoriul nu este suficient, adica nu sunt probe pentru a-i condamna. Aici avem din nou o problema, pentru ca in Romania, victima poarta sarc8ina probelor, iar autoritatile judiciare fac prea putin pentru a colecta probe. Victima trebuie sa gaseasca martori, sa vina cu certificate medico-legale, iar daca s-a spalat si s-a dus dupa aceea la medic nu mai are probele biologice. In lipsa certificatului medico-legal si a martorilor, este cuvantul victimei impotriva cuvantului agresorului si nu se ajunge la o condamnare”, a spus Camelia Proca pentru ziarul RING.

CITESTE SI:

Atitudine sfidatoare din partea celor 7 violatori. S-au intins pe iarba pana au ajuns politistii la serviciu

Inregistrari telefonice cu fata violata din Vaslui de sapte barbati


O.P.
 

Citește și...