De ce nu au copii Klaus și Carmen Iohannis. Explicația președintelui

Publicat: 15/11/2019 | 13:26
De ce nu au copii Klaus și Carmen Iohannis. Explicația președintelui

Suntem în plină campanie electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, iar întrebările referitoare la cei doi candidați – Klaus Iohannnis și Viorica Dăncilă – sunt din ce în ce mai multe. Lăsând la o parte aspecte financiare sau politice, importante, de altfel, apar și semne de întrebare referitoare la viața personală a candidaților.

Mulți români se întreabă, spre exemplu, de ce Klaus Iohannis și soția sa nu au copii. Da, este un subiect delicat, însă românii vor să știe toate amănuntele legate de viitorul președinte. Iar o familie care nu are copii ridică unele semne de întrebare care pot cântări greu în balanța electorală. Klaus Iohannis și Carmen sunt căsătoriți de mai bine de 25 de ani, iar președintele a declarat, la un moment dat, că el și soția au preferat să investească în imobiliare din cauza faptului că nu au copii. Bineînțeles, o astfel de afirmație a fost interpretată în fel și chip, iar Klaus Iohannis a explicat, la un moment dat, cum s-a ajuns într-o astfel de situație.

Nu regret acele afirmaţii şi nici nu le-am făcut, deci nu am ce regreta. Eu am spus că, din păcate – ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii -, nu avem copii. Nu s-a putut. Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie”, a dezvăluit Iohannis. Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică și poate dacă aș fi avut copii, nu aș fi făcut acest pas. Așa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziție pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică”, a mai declarat Klaus Iohannis.