De ce si-a aruncat Iohannis paltonul pe aeroportul din Paris! Ce l-a scos din sarite pe presedinte!

Publicat: 11/02/2015 | 16:33
De ce si-a aruncat Iohannis paltonul pe aeroportul din Paris! Ce l-a scos din sarite pe presedinte!

Avantajat in dezbaterile publice de un calm insotit mereu de un zambet discret, presedintele ales Klaus Iohannis este un personaj atat de principial, incat gesturile pe care le face atunci cand i se iese din cuvant sunt absolut uluitoare!
 

Exces de zel ar spune unii, in Ardeal s-ar numi… rigoare. Cam asa ar putea fi catalogate multe dintre principiile cel putin caudate care au fost semnalate la adresa presedintelui Kalus Iohannis. Cea mai recenta dintre ele, care a a ajuns subiect de presa la nivel international a fost dat de gestul facut de noul sef de stat intr-o vizita din Paris.

Iohannis si-a aruncat nervos paltonul pe masina

La coborarea din nava prezidentiala, Iohannis s-a confruntat cu o situatie usor neplacuta. S-a apropiat de masina care il astepta, iar inainte de a intra in autoturism si-a aruncat paltonul, nervos, pe masina.

Iohannis si-a aruncat nervos paltonul pe masina

Motivul a fost acela ca niciunul dintre ofiterii  francezi care erau pe langa el nu s-a oferit sa-i ia haina. Imediat dupa acest gest, Lucian Pahontu, care este Seful de Protectie si paza din Romania, a luat paltonul de pe masina.

„Fixatiile” dateaza din perioada in care era primar

Acesta nu este insa singurul gest care da de gol faptul ca noul presedinte al Romaniei este un tip scrupulos.

O alta obsesie pe care Iohannis o are este vizavi de programul audientelor sau intalnirilor, iar toata lumea din Sibiu, acolo unde Iohannis a fost primar, stie ca acesta este un tip nu doar parolist, ci si.. fixist.

Iohannis

“Daca motivul discutiei nu e de urgenta maxima, esti sunat inapoi de cineva de la cabinetul lui si anuntat ca, intr-o marti, sa zicem, in data de 7, primarul Sibiului te asteapta, la ora 10:27. E strict problema ta daca iti permiti sa uiti sau sa intarzii. In acea marti, in data de 7, la ora 10:27, usa primarului se deschide, pentru ca tu ai confirmat prezenta la intalnire”, povesteste jurnalista Madalina Luca.

Presedintele Klaus Iohannis
Presedintele Klaus Iohannis

Ne vedem la… fara 14

Si asta nu e tot! Obiceiul orelor ciudate “dateaza” de mult timp in primaria Sibiului, insa nimeni nu pare revoltat de acest stil.

“De curand, un prieten jurnalist mi-a povestit un episod care ar trebui predat la cursurile despre caracter, organizare si punctualitate, daca s-ar inventa vreodata asa ceva. Stabilise o intalnire cu Klaus Iohannis, tot asa, pe la un 11:46. Ziaristul a ajuns mai repede cu vreo cateva minute. Tot mai repede, iesise si primarul dintr-o sala unde oficiase o casatorie. L-a gasit pe jurnalist asteptandu-l in aticamera, l-a salutat, a trecut pe langa el si a intrat in birou, unde a mai stat cateva minute, pana a batut ceasul 11:46. Pentru ca aceea era ora cu care cazusera de acord amandoi”, mai povesteste jurnalista. 

(M.A.)

 

 

Citește și...