De necrezut! Un afacerist a crezut că este la camera ascunsă când a văzut pe ce motiv este amendat de ANAF! ”Pare o glumă proastă făcută de copii de grădiniță”

Autor:
Publicat: 21/04/2020 | 14:53
De necrezut! Un afacerist a crezut că este la camera ascunsă când a văzut pe ce motiv este amendat de ANAF! ”Pare o glumă proastă făcută de copii de grădiniță”

Situație incredibilă pentru un afacerist din Brașov! Bărbatul a fost amendat aspru de ANAF, pentru că nu avea actele îndosariate cu șnur! 12.000 de lei a primit omul de afaceri amendă.

ANAF Brașov l-a amendat de două ori, cu 20.000 de lei în total, pe Florin Hrituliac, patronul unei afaceri de închi­rieri și de vânzări de rulote, pentru un control fiscal efectuat pe 17 martie. Cu o zi înainte, Agenția Națională de Administrare Fiscală anunțase că renunță la somații, popriri și controale din cauza pandemiei de coronavirus. În acest moment, activitatea firmei care avea 14 angajați este întreruptă, căci nimeni nu mai închiriază rulote.

CITEȘTE ȘI: DISTANȚARE SOCIALĂ. Klaus Iohannis critică planul propus de Streinu Cercel: „Este

Chemat la sediul ANAF Brașov pe 17 martie, brașoveanul nu s-a dus, de teamă să nu se infecteze cu coronavirus și a fost amendat cu 8.000 de lei pentru neprezentare. A trimis-o totuși pe contabila firmei, care a predat mai multe documente.

Pe 30 martie, Hrituliac a primit prin poștă o nouă amendă, de 12.000 de lei, cu un număr de înregistrare anterior primei sancțiuni, printre motive fiind “lipsa îndosarierii actelor cu șnur sau cu sfoară”.

CITEȘTE ȘI: FESTIVAL . Adio, Oktoberfest 2020! Câte miliarde de euro pierde Munchenul

ANAF a prelungit termenul de depunere a bilanțului financiar pentru 31 iulie, însa amenda a fost dată în martie, chiar înainte și de expirarea termenului normal de depunere a situațiilor financiare anuale, din aprilie.

“Controlul fusese stabilit pentru 17 martie, însă nu m-am prezentat pe motivul restricțiilor de deplasare. Am trimis contabilul cu documentele”, explică Hrituliac. Pentru controlul fiscal din 17 martie, Hrituliac s-a trezit cu două amenzi. Prima, de 8.000 de lei, pentru neprezentarea sa la sediul ANAF Brașov, cealaltă, de 12.000 de lei, pentru nereguli în transmiterea actelor.

CITEȘTE ȘI: SECURITATE . Atacatorii informatici profită de criza petrolului pentru a spiona companii

“Totul pare o glumă proastă făcută de copii de grădiniță, dacă luăm în calcul motivele și modul de argumentare ale inspectorilor”, spune Hrituliac.