Debut cu porţile închise pentru tricolori cu Muntenegru în Liga Naţiunilor!

Publicat: 26/01/2018 | 06:00
Debut cu porţile închise pentru tricolori cu Muntenegru în Liga Naţiunilor!

Tricolorii lui Cosmin Contra vor debuta în noua competiţie, Liga Naţiunilor, pe 7 septembrie. Conform programării, reprezentativa României va întâlni în primul meci pe teren propriu selecţionata Muntenegrului într-un meci care se va juca  pe teren propriu fără spectatori, ca urmare a unei sancţiuni primite pe durata preliminariilor Euro 2016.

Trei zile mai târziu selecţionata pregătită de Cosmin Contra va întâlni în deplasare puterncia reprezentativă a Serbiei. Al treilea meci din această grupă al tricolorilor va avea loc tot în deplasare în Lutiania, jocul fiind programat pe 11 octombrie.

Câştigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediţiei următoare, iar ultimele clasate vor retrograda în seria inferioară.

Pe 2 decembrie 2018 va avea loc tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020. Cele şase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanţelor din grupele Ligii Naţiunilor.

În seria României (Liga C), câştigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică. Preliminariile Euro 2020 se vor desfăşura în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Naţiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Naţiunilor (martie 2020).

                                            

Iată programul echipei României în grupa IV a Ligii C din cadrul Ligii Naţiunilor este următorul:

                 

7 septembrie: România – Muntenegru, Lituania – Serbia (ora 21:45)

 

10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)

 

11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

 

14 octombrie: România – Serbia (ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

 

17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45)

 

20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45).      

Cristi P.

 

 

Citește și...