Decizie de ultimă oră în dosarul primului român condamnat pentru terorism

Autor:
Publicat: 14/06/2018 | 23:24

Dragoș Ciupercescu, supranumit “Grenadierul de la Jean Monnet” după ce a detonat o grenadă în curtea respectivului liceu, a declarat război statului român. (Promotiile zilei la monitoare) A câștigat un proces intentat la CEDO, în urma căruia trebuie să primească 18.000 de euro. Cum nu a intrat în posesia banilor, a intenționat să execute silit statul român prin Ministerul Finanțelor, dar a pierdut. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile.

După ce a ispășit aproximativ 10 ani din pedeapsa de 18 ani de detenție pentru atacul cu grenadă de la Liceul Jean Monnet, din Capitală, fiind apoi eliberat condiționat, primul român condamnat pentru terorism la noi în țară a amenințat cu nenumărate acțiuni în instanță închisoarea unde a fost încarcerat. Imediat ce a părăsit penitenciarul în care și-a ispășit pedeapsa, Dragoș Ciupercescu a declarat război Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). (Reduceri mari la jocuri PC)

”Grenadierul” de la Jean Monnet a susținut că a fost închis în condiții inumane la Jilava și că a suportat un tratament dur pentru că a fost încadrat în categoria deținuților periculoși. A ajuns chiar și până la CEDO, după ce multe dintre procesele pe care le-a deschis în țară au fost respinse. Unde a avut câștig de cauză, într-unul dintre dosare, conform informațiilor obținute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Judecătorii au ajuns la concluzia că Dragoș Ciupercescu trebuie să primească din partea statului român despăgubiri de 14.000 de euro, la care se adaugă alți 4.000 cheltuieli de judecată. Nu a văzut, însă, niciun ban. Motiv pentru care a cerut să execute silit statul român prin Ministerul de Finanțe. Doar că, și de această dată, a pierdut. Și a rămas din nou cu ochii în soare. Este, însă, greu de crezut că ”Grenadierul de la Jean Monnet” se va lăsa păgubaș și va renunța la bani. Astfel că va continua, mai mult ca sigur, războiul cu statul român. La CEDO sau în țara noastră. (VEZI AICI: PRIMUL ROMÂN CONDAMNAT PENTRU TERORISM AMENINȚĂ DIN LIBERTATE!)

”Grenadierul” a furat din depozitul de muniție

În februarie 2007, Dragoş Ciupercescu a fost condamnat la 18 ani de detenţie de către magistrații instanței supreme, sentinţa fiind definitivă. În decembrie 2016, Tribunalul Ilfov a admis, însă, definitiv, solicitarea de liberare condiţionată făcută de „Grenadierul de la Jean Monnet”.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a furat, din depozitul de muniţii al UM 01348 din Bucureşti, şapte grenade de mână defensive tip F 1, zece focoase destinate acestui tip de muniţie şi 144 de cartuşe calibrul 7,65. (CITEȘTE ȘI: TERORISTUL FACE REVOLUȚIE LA JILAVA! )

În 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat pe trotuarul din faţa Liceului „Jean Monnet” din Capitală una dintre grenadele sustrase, rănind cinci elevi şi provocând mai multe pagube. În 14 martie 2003, el a amplasat o altă grenadă, pe o alee frecventată din Parcul Cişmigiu, magistraţii militari arătând atunci că, în ambele cazuri, acesta a urmărit uciderea unor persoane prin detonarea muniţiei respective.

Ciupercescu a fost angajat, în perioada 6 ianuarie 1997 – 1 martie 1999, pe baza unui contract, ca militar în cadrul unei unităţi aparţinând Ministerului Apărării, cu gradul de caporal, fiind concediat pentru dezinteres în exercitarea atribuţiilor de serviciu. (NU RATA: “GRENADIERUL” DE LA JEAN MONNET CREDE ÎN CONTINUARE CĂ E NEVINOVAT!)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)