Decizie de ultima oră în procesul fostului bodyguard al lui Ceaușescu! A scăpat după 25 de ani…

Publicat: 11/02/2019 | 05:30

Fostul dictator Nicolae Ceaușescu a avut mai mulți bodyguarzi, care și-au făcut cu brio serviciile. Până la un punct. Doar că unul dintre ei s-a ”învârtit” ceva după Revoluție, dar s-a lovit de rigorile legii! CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, ce s-a întâmplat cu ”păzitorul” Gerald Gorduna, care i-a fost scut ”omului de aur” înainte de 89!

Gerald Gorduna! Un nume care nu le spune nimic, probabil, celor născuți ceva mai târziu! Asta pentru că, ”eliberat” de numele Ceaușescu, s-a uitat repede înspre afaceri rapid profitabile! Și e una dintre cele mai mari, dar și una dintre țepele celebre din România: jocul piramidal Gerald! În Focșani s-a ”născut” și mulți oameni au cotizat la ”greu”. Primii au câștigat, dar… Finalul a fost dezastruos. Oameni și-au pierdut banii agonisiți și pe care i-au pus la bătaie pentru un câștig de peste cinci ori mai mult.

(CITEȘTE ȘI: PREMIERĂ ÎN JUSTIŢIA DIN ROMÂNIA. ŞI-A RECUPERAT DUPĂ 25 DE ANI BANII DEPUŞI LA UN CELEBRU JOC PIRAMIDAL!)

Gorduna a fost inițiatorul ”piramidalului” care a înnebunit Focșaniul, apoi o țară întreagă! Logic, la câțiva ani după uriașa țeapă, a ajuns în fața justiției! Precum celebrul Stoica, inițiatorul ”Caritasului” de la Cluj! Procesul s-a ”întins” bine. S-a deschis după 25 de ani de la fapte. Și, surpriză, fondatorul a scăpat basma curată! Magisrații de la Tribunalul București au decis că Gerald nu trebuie să facă nicio zi de pușcărie. Mai mult, a scăpat și de o executare civilă. Și de singurul client care-l dusese în procese interminabile.

Ca a făcut Gerald?

Adevărate averi au fost create pe spinarea naivilor, imediat după Revoluţie, prin celebrele jocuri piramidale de tipul ”Caritas” ori ”Gerald”. Sute de mii de români şi-au depus economiile de-o viaţă în speranţa că vor câştiga chiar şi de opt ori mai mult, dar au rămas, într-un final, cu buzele umflate. Puţini şi-au mai încasat măcar suma depusă, şi mai puţini au câştigat profitul promis.

(CITEȘTE ȘI: “REGELE BARBUTULUI” DIN ROMÂNIA E ÎN COLAPS)

Procesele cu păgubiţii au continuat, însă, pe latură civilă, dar, oricum, nu toţi oamenii ţepuiţi au avut măcar şansa să se judece, pentru că Gerald a dat foc la toată arhiva înainte să fie săltat de Poliţia Economică, în martie 1994. Au mai fost salvate doar datele financiare aparţinând unui număr de 5.000 de persoane, aproape infim în raport cu totalul uriaş de persoane înşelate, şi doar aceştia au avut posibilitatea să devină părţi civile în proces.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...