Derapaj la TVR 1! Ce au văzut telespectatorii în timp ce se prezentau imagini din cazul crimelor din Caracal

Publicat: 10/08/2019 | 11:37
Derapaj la TVR 1! Ce au văzut telespectatorii în timp ce se prezentau imagini din cazul crimelor din Caracal

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) nu a rămas insensibil la derapajele pe care majoritatea posturilor de televiziune le-au avut în cazul de la Caracal. Astfel, membrii CNA s-au reunit joi, pentru a analiza monitorizările primelor două zile ale modului în care a fost tatat subiectul.

Membrii au vizionat fragmente de emisiuni difuzate de Realitatea TV, Romania TV,B1 TV, Digi 24, Pro TV, Kanal D, Prima TV, National TV, scrie paginademedia.ro (vezi aici tot scandalul). Au fost audiați și reprezentanții posturilor în cauză.

După ce toate posturile vor fi analizate, CNA va face propuneri de sancționare.

Pe lângă câteva reclamații primite de la telespectatori, CNA a decis să facă o monitorizare „de linie” a principalelor posturi de știri și generalist (plus câteva locale din Olt și Dolj), în cazul tragediei de la Caracal.

Concluzia CNA după ce a urmărit doar primele zile ale Cazului Caracal pe TV este că a fost un derapaj mediatic. Aproape toate stațiile au greșit, chiar și postul public TVR 1! Au dat imagini cu familia îndurerată a uneia dintre victime.

Au fost puține excepții. Național TV n-a avut deloc cu rudele îndurerate, iar Pro TV, doar un cadru scurt, de câteva secunde.