Deschiderea metroului din Drumul Taberei, incertă! Ce s-a întâmplat

Publicat: 11/09/2020 | 16:12
Deschiderea metroului din Drumul Taberei, incertă! Ce s-a întâmplat

Deschiderea metroului din Drumul Taberei se află iarăși sub semnul incertitudinii. Iată ce s-a întâmplat. 

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, susține că sunt șanse foarte mici ca linia de metrou din Drumul Taberei să fie deschisă săptămâna viitoare, pentru că mai este mult de muncă. 

„Din ceea ce se vede, cel puţin pentru lucrările de suprafaţă, şi aici mă refer la suprateran unde avem calea de rulare de pe Bulevardul Drumul Taberei care este nefinalizată, avem staţia de metrou Drumul Taberei care nu există.

Nu trebuie să fii expert ca să îţi dai seama că e foarte mult de muncă la suprateran. Ce vreau să subliniez este să nu fie aruncată o pastilă în campania electorală. Eu am încredere că oamenii vor înţelege exact ce se întâmplă”, a spus azi Mutu, scrie Antena 3

Află și: Nelu Tătaru, despre rezultatul discuțiilor privind legea carantinei! Care este perioada pe care pacienții asimptomatici trebuie să o petreacă în spital

ISU a descoperit probleme

Din câte se pare, e foarte posibil ca ISU să refuze să semneze recepția magistralei, din cauza unor probleme pe care le-a constatat. Probele cu trenurile, iar până vinerea viitoare se vor face verificări pentru a remedia problemele existente în tunel sau în staţii.

Informaţia vine la doar o zi după ce s-a anunţat că magistrala de metrou M5 Drumul Taberei ar putea fi inaugurată săptămâna viitoare.

Lucrările la linia de pe ruta Eroilor – Drumul Taberei au început în 2011. Linia 5 de metrou va avea o lungime totală de 6,7 kilometri, zece staţii şi un depou, situat la staţia Valea Ialomiţei.

Termenul inițial de finalizare era 2015, însă ultima dată menționată de autorități a fost iunie 2020.

(VEZI ȘI: SE AMÂNĂ DIN NOU DESCHIDEREA METROULUI DIN DRUMUL TABEREI! CARE ESTE NOUL TERMEN PENTRU PUNEREA ÎN FUNCȚIUNE)

Foto: Inquam Photos