Descoperire ireală în dosarul Caracal. Bărbatul care îi putea salva viața Alexandrei a ales să nu o facă: „Am zis că de ce să mă bag? Nu e treaba mea”

Publicat: 14/07/2020 | 11:58
Descoperire ireală în dosarul Caracal. Bărbatul care îi putea salva viața Alexandrei a ales să nu o facă: „Am zis că de ce să mă bag? Nu e treaba mea”

„Cazul Caracal”, tragedia dispariţiei Alexandrei Măceaşanu şi Luizei Melencu, a zguduit, la finalul lunii iulie a anului trecut, întreaga societate.

Acum, la aproape un an de la disparția Alexandrei Măceaşanu, iese la iveală un episod mai puțin cunoscut, ascuns bine în dosarul aflat la Tribunalul Craiova Un tânăr taximetrist a văzut-o pe adolescentă în mașina lui Gheorghe Dincă, dar a decis să nu se implice deloc în anchetă, scrie Libertatea.ro

Nu rata: Familia Luizei Melencu, decizie sensibilă în cazul lui Gheorghe Dincă: “Se vrea mușamalizarea cazului”. Ce au cerut rudele în instanță

Ba mai mult, martorul despre care s-a aflat de abia acum, a doua zi dimineață (nr. 26 iulie 2019), tatăl și mama feteu, îngrijorați că fata de 15 ani dispăruse, s-au urcat exact în mașina acestui taximetrist. Șoferul i-a dus la poliția din Caracal ca să dea de urma fetei, dar nu le-a spus părinților că văzuse scena de cu o zi înainte, deși el îi cunoștea și pe Dincă și pe Alexandra.

Ce s-a întâmplat pe 24 iulie, 2019

Concret, potrivit sursei citate, pe 24 iulie taximetristul care conducea la Dobrosloveni o vede pe Alexandra, ”o fată pe care o știam”. Vede și că o mașină Renault gris, cu geamuri fumurii în spate, ”am recunoscut mașina lui Gheorghe Dincă, îl știam și pe el”, face o buclă peste axul șoselei și o ia pe Alexandra. Dincă ajunge exact pe partea drumului unde rula tânărul, cu Loganul.

Mașina Renault are un mic avans și Loganul îl urmează, ”pentru că aveam o treabă în Caracal”. Nu e nimic suspect, doar o scenă obișnuită în orașul unde taximetriștii sunt ”rechini”.

Citește și: Alexandra Măceșanu putea fi salvată! Detaliul care a ieșit abia acum la iveală: a sunat de pe telefonul lui Dincă și…

”Am zis că de ce să mă bag? Nu e treaba mea”! În drumul spre Caracal, Tudorița și Ion Măceșanu se urcă, întâmplător, exact în mașina tânărului care văzuse, cu o zi înainte, cum Dincă o luase pe Alexandra de la ocazie.

Șoferul aude discuția dintre părinții îngrijorați, care nu știau ce s-a întâmplat cu Alexandra. În timpul cursei spre poliție, deși înțelege că a văzut ceva care se poate lega și poate ajuta la căutarea fetei, bărbatul de la volan nu scoate o vorbă către părinții disperați.

Martor-cheie, descoperit după 1 an

Declarații martorului-cheie apar abia mai târziu la dosar, după ce crima a ieșit la iveală și a răscolit comunitatea. Oamenii care l-au audiat l-au întrebat pe taximetrist: ”De ce nu le-ați spus părinților că le-ați văzut fata?”. ”Am zis că de ce să mă bag? Nu e treaba mea”!