Dezacord al ministrului Educației la Camera Deputaților: „Am fost persoana care am organizat concursul de directori”

Autor:
Publicat: 26/05/2020 | 17:56
Dezacord al ministrului Educației la Camera Deputaților: „Am fost persoana care am organizat concursul de directori”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a reușit să facă un nou dezacord în timpul unui discurs pe care l-a susținut, pe 25 mai, la Camera Deputaților.

Greșeala a fost făcută în cadrul discursului susținut de Anisie în Camera Deputaților, unde astăzi, 25 mai 2020, a fost dezbătută moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei. Moţiunea intitulată “Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată” este semnată de 93 de deputaţi Pro România şi PSD și a fost depusă la Parlament de Victor Ponta, șeful Pro România.

„În 2016, din funcția de secretar de stat, am fost persoana care – după mai mult de 10 ani în care directorii au fost ținuți captivi politic – am organizat concursul de directori”. Declarația care conține dezacordul “am fost persoana care (…) am organizat” îi aparține ministrului Educației, Monica Anisie.

Cariera Monicăi Anisie înainte să fie ministru

Monica Anisie a urmat studii la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București între anii 1992 și 1996. A absolvit două programe de masterat: unul în management educațional la Universitatea Națională de Studii Politice și Administrație Publică (2007-2008) și altul în integrare europeană și probleme sociale, la Facultatea de Științe Politice, Sociologie și Relații Internaționale (2007-2009).

După ce a fost profesor de limba și literatura română, consilier prezidențial pentru politica educațională a lui Traian Băsescu între 2012 și 2016 și secretar de stat în guvernul Cioloș, în noiembrie 2019 a devenit ministru al Educației în guvernul Orban, desemnată de premierul Ludovic Orban după căderea guvernului Dăncilă. Ea a fost votată de parlament în 4 Noiembrie 2019 și a preluat prerogativele o zi mai târziu.