Dezastru în India, după ce a înregistrat recordul absolut de infectări cu Covid-19 la nivel global, în 24 de ore

Publicat: 30/08/2020 | 18:17
Dezastru în India, după ce a înregistrat recordul absolut de infectări cu Covid-19 la nivel global, în 24 de ore

India se confuntă cu mari probleme după ce a raportat astăzi cel mai mare număr de cazuri noi zilnice la nivel mondial.

India a anunțat azi că 78.761 de oameni au fost confirmați în ultimele 24 de ore cu coronavirus, acesta fiind un record negativ la nivel mondial.

Recordul anterior fusese stabilit în data de 17 iulie în Statele Unite, care raportau atunci 77.638 de cazuri noi de infectare. India este oficial cea de-a treia ţară cu cele mai multe cazuri de coronavirus, după SUA şi Brazilia, cu 3,5 milioane de persoane cu infecție Covid-19, scrie Agerpres.

Milioane de indieni au rămas fără serviciu

În total, 63.000 de persoane au murit de Covid-19 în India. Recordul sumbru vine la doar o zi după ce guvernul indian a anunțat că va adopta noi măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în martie pentru a limita răspândirea virusului. Decizia a fost determinată de încercarea de a relansa economia, în condiţiile în care milioane de persoane şi-au pierdut locul de muncă.

Ministerul de Interne a anunţat astfel că începând din septembrie adunările de până la 100 de persoane vor fi din nou autorizate pentru evenimentele de tip cultural, sportiv sau politic.

India este printre cele mai puțin pregătite țări să se confrunte cu o criză sanitară majoră. Lipsa paturilor, echipamentului și personalului medical suficient face ca întreg sistemul medical indian să se clatine sub greutatea pandemiei.

Deși 270 de milioane de oameni au ieșit din sărăcie în India între 2006 și 2016, inegalitățile din această țară sunt încă imense – 10% din populația țării deține 77% din bunăstarea ei, iar această prăpastie între bogați și săraci continuă să crească.

Foto: pixabay.com