Dezastru în mai multe județe ale țării, după inundații! Reacția MAI

Publicat: 30/06/2018 | 23:30
Dezastru în mai multe județe ale țării, după inundații! Reacția MAI

Personalul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a acţionat pe tot parcursul zilei de sâmbătă în 99 de localităţi din 19 judeţe, fiind salvate din situaţii de risc peste 760 de persoane, se arată într-un comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, fenomenele meteorologice au afectat 255 de case, 632 de curţi, 95 de subsoluri/beciuri, 6 poduri/podeţe, 85 de anexe gospodăreşti, 4 operatori economici, 14 tronsoane de drum naţional şi 12 tronsoane de drum judeţean, 3 tronsoane de cale ferată şi 5 diguri.

Totodată, a fost refăcută legătură rutieră dintre localităţile Chiliile şi Căneşti, judeţul Buzău, unde 400 de persoane au rămas izolate în cursul dimineţii. Podul rutier a fost refăcut cu sprijinul structurilor de intervenţie, fiind folosite utilaje de mare capacitate.

„Personalul Ministerului Afacerilor Interne a acţionat pe tot parcursul zilei în 99 de localităţi din 19 judeţe (Alba, Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea). Fenomenele meteorologice de astăzi au afectat 255 de case, 632 de curţi, 95 de subsoluri/beciuri, 6 poduri/podeţe, 85 de anexe gospodăreşti, 4 operatori economici, 14 tronsoane de drum naţional şi 12 tronsoane de drum judeţean, 3 tronsoane de cale ferată şi 5 diguri. Peste 760 de persoane au fost salvate din situaţii de risc. Cele care au fost evacuate preventiv au fost cazate în facilităţi ale administraţiilor locale sau la rude şi prieteni. Pentru oamenii care nu se pot întoarce în siguranţă în propriile case, au fost scoase din fondul rezervelor de stat alimente, apă potabilă, saci de dormit, paturi şi saltele. Persoanele evacuate vor rămâne cazate în spaţiile autorităţilor publice locale până când va fi eliminat orice risc provocat de efectele fenomenelor meteorologice”, precizează MAI.