Acasă » Galerie foto » Dezvăluire de ultimă oră. Cum a „scăpat” asasinul în serie de la Vaslui

Dezvăluire de ultimă oră. Cum a „scăpat” asasinul în serie de la Vaslui

De: Cancan 15/06/2017 | 19:30
Dezvăluire de ultimă oră. Cum a scăpat asasinul în serie de la Vaslui
Cătălin Ciolpan a scăpat inexplicabil, în 2005, după ce a înjughiat o fată în timpul unui act sexual

Cătălin Ciolpan, asasinul care a violat si ucis două femei în Germania şi Austria, a lovit şi în urmă cu 12 ani, însă magistraţii l-au lăsat în libertate. Potrivit surselor CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, în 2005, într-un apartament din Iaşi, zona Podu Roş, Ciolpan, care avea atunci 28 de ani, a înjunghiat o femeie, în timpul unui act sexual. În ciuda gestului său şocant, a scăpat doar cu o reţinere de 24 de ore, instanţa refuzând propunerea procurorilor de a-l aresta preventiv. (VEZI ŞI: Anchetă la nivel european în cazul camionagiului ucigaş din Vaslui. ADN-ul lui a fost trimis în toate ţările)

Ciolpan nu a plătit niciodată pentru fapta sa. Povestea de atunci are detalii incendiare: fata de 23 de ani, Ionela, era, potrivit surselor  CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, o prostituată din judeţul Bacău, stabilită într-o garsonieră din Iaşi, pe care Ciolpan o găsise la “mică publicitate”.

Chiar în timpul actului sexual, după cum a declarat femeia anchetatorilor, Ciolpan i-a înfipt un cuţit în piept. Numai norocul a făcut ca Ionela să scape cu viaţă. Lăsat liber, criminalul a atacat din nou, omorând cele două femei, în 2014 şi 2016. Anchetatorii germani bănuiesc însă, bazându-se pe experienţa unor asemenea cazuri, că Ciolpan a mai făcut şi alte asemenea crime.

Pare greu de crezut, dar huşeanul acuzat de uciderea celor două tinere, întâlnite în drumurile sale de camionagiu prin Europa, şi-a arătat şi în România latura deviantă. În 2005, după ce şi-a înjunghiat victima, a fugit din apartament, abandonand-o pe fată într-o baltă de sânge. În graba să, a lăsat uşa întredeschisă, iar o vecină a dat să intre şi a zărit-o pe Ionela zăcând la podea. A sunat imediat Salvarea şi, ca printr-o minune, fata a fost operată şi a scăpat cu viaţă. Ciolpan s-a ascuns vreme de trei săptămâni de procurorii care îl căutau cu înverşunare. L-au descoperit cu greu, l-au reţinut pentru 24 de ore, apoi s-au dus la Tribunalul Iaşi, pe 22 mai 2005, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a decis, însă, ca Ciolpan să nu fie arestat preventiv, ci să fie cercetat în stare de libertate. Martorii de atunci au spus că instanţa s-ar fi lăsat copleşită de hohotele de plâns ale soţiei lui Ciolpan, care şi-a susţinut soţul, a spus că îl iubeşte şi că are cu el un copil mic, pe care singură nu l-ar putea creşte. Degeaba au contestat procurorii decizia, că Ciolpan Dorinel Cătălin a fost lăsat liber, iar dosarul cu tentativă de omor…s-a evaporat! (VEZI AICI: Camionagiul ucigaş, suspectat de alte patru crime odioase)

Procurorii ieşeni au făcut eforturi mari pentru a-l prinde atunci, în 2005, pe Ciolpan. La faţa locului, acesta nu lăsase decât o haina ponosită, care i-a indus puţin în eroare. Şi-au dat însă seama că, dacă ar fi fost un „boschetar”, autorul nu prea avea ce să caute la o prostituată considerată “de lux”, precum Ionela. Când l-au prins, Ciolpan a fost nevoit să recunoască. A spus că a vrut să aibă o oră de amor cu o prostituată şi că pe Ionela a găsit-o printr-un anunţ la mică publicitate. A ajuns în zona Podu Roş, la etajul cinci al blocului de deasupra magazinului “1001”, unde femeia avea închiriată o garsonieră. (CITEŞTE ŞI: Prostituată româncă, ucisă de un criminal în serie)

Aici, povestea lui şi a Ionelei diferă diametral. El a susţinut că o a treia persoană l-ar fi atacat cu un par, de aceea ar fi ripostat cu cuţitul. Ionela a povestit însă, când şi-a revenit, că lucrurile au stat altfel: bărbatul a venit, au început să întreţină relaţii intime, iar în timpul actului, Ciolpan a scos un cuţit şi i l-a băgat în piept, fără a-i spune vreun cuvânt. A apucat să se ferească de următoarele lovituri, iar el a fugit. Ea a căzut jos, a pierdut mult sânge şi a avut noroc cu vecina care a găsit-o între viaţă şi moarte. Nimeni nu s-ar fi aşteptat ca instanţa să nu decidă arestarea preventivă a lui Ciolpan, având în vedere datele, dar acesta a scăpat, inexplicabil, fără pedeapsă.

Deţinuţii germani l-au bătut pe Ciolpan

Rămâne ca anchetatorii să vadă dacă în 2000 – 2004, cele patru femei violate, ucise şi abandonate în pădurile din judeţ, au legătură cu Ciolpan, mai cu seama că însuşi tatăl individului recunoaşte că în acea perioada, fiul sau căra lemne de la pădure cu o Dacia Papuc. Având în vedere probele ADN, este clar că Ciolpan rămâne principalul suspect în cazul morţii lui Caroline şi Lucile, cele două femei din Germania, respectiv Austria, violate şi apoi ucise cu bestialitate. El se află în prezent în detenţie, într-un centru din Germania. A fost mutat dintr-o închisoare din Freiburg, pe 7 iunie, după ce deţinuţii, înfuriaţi de sadismul cu care Ciolpan a ucis cele două femei, l-au bătut. I-ar fi rupt coastele, i-ar fi scos un dinte şi l-ar fi lovit peste faţă, potrivit surselor CANCAN.RO. A fost internat la spital, apoi mutat în alt centru, unde este monitorizat în permanenţă. Anchetatorii germani au spus că vor trimite probele ADN în toată Europa, acolo unde sunt cazuri de femei violate şi ucise, pentru că ei au suspiciunea că Ciolpan ar mai fi comis asemenea fapte. (VEZI AICI: Au ucis un bătrân pentru 650 de lei şi au jucat banii la păcănele)

LAURA MIRON

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
LOVITURĂ pentru familia Mititelu: Juniorul a fost mutat la SPITALUL 9! De ce au luat medicii decizia de a-l duce la NEBUNI
LOVITURĂ pentru familia Mititelu: Juniorul a fost mutat la SPITALUL 9! De ce au luat...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat din povestea noastră”
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui Cătălin Dobrescu. Explicația instanței
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...