Dezvăluiri cutremurătoare despre Florin Călinescu, după ce s-a aflat că a fost diagnosticat cu cancer

Publicat: 25/02/2019 | 08:57
Dezvăluiri cutremurătoare despre Florin Călinescu, după ce s-a aflat că a fost diagnosticat cu cancer

Florin Călinescu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune, a fost diagnosticat cu cancer. Vedeta Pro Tv a făcut anunțul și a vorbit despre lupta lui cu nemiloasa boală! Actorul a suferit de cancer de piele și spune că acum este vindecat.

Prima dată când această boală nemiloasă a lovit în familia lui Florin Călinescu a fost în cazul soției actorului. Ana Maria Călinescu, femeia cu care Florin Călinescu a fost căsătorit, a fost diagnosticată cu cancer la gât, scrie wowbiz.ro.

A murit de cancer la gât

Ana Maria Calinescu a murit la sfârșitul lui februarie 2005 la Spitalul Universitar din Bucuresti, în ziua în care trebuia să împlinească 47 de ani și 27 de ani de căsătorie. Actorul a fost devastat de moartea jumătății sale și o bună perioadă s-a și retras din viața publică.

Florin Călinescu a fost extrem de discret! De altfel, vedeta avea să mărturisească mult mai târziu despre lupta sa cu cancerul. Pe care, spune actorul, l-a învins.

“N-am o problemă… până la oncologic! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui. Poți să fii Ioana d’Arc și Hercule la un loc și tot ți se înmoaie puțin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mișto! Să desfacem șampania!”, a mărturisit Florin Călinescu.

Cine este Florin Călinescu

Florin Călinescu este un actor român de teatru și de film și realizator de emisiuni de televiziune. A absolvit secția umanistă a Liceului C.D. Loga în 1975 și UNATC-ul. A debutat în cinematografie în anul 1981 în “Lumini și umbre”. A colaborat des cu regizorul Nae Caranfil, care l-a distribuit în filme precum “E pericoloso sporgersi”, “Asfalt Tango” și “Filantropica”, jucându-se pe sine în ultimul film ca prezentator al variantei fictive a emisiunii Chestiunea Zilei.

La începutul anilor ‘90 a debutat ca prezentator radiofonic cu emisiunea “Duminicile celor singuri” de la Pro FM. În 1996 a ajuns la PRO TV, unde a realizat emisiunea “Ora șapte, bună dimineața”, urmată de Chestiunea Zilei între 1997 – 2001 și 2003. În 2000 primește titlul de cetățean de onoare al municipiului Timișoara. În 2001 este numit director general al postului Tele 7 abc. În 2003 a devenit directorul ziarului Știrea zilei. Revine în 2003 la Pro TV unde prezintă emisiunea Procesul etapei, timp de un an. Între 2005 și 2007 a fost realizatorul emisiunii „Om la om” de la TV Sport.

În 2008 a candidat din partea PNL pentru un loc de senator în colegiul nr. 4 din Argeș, dar nu a fost ales. Între anii 2000 și 2014 a fost director al Teatrului Mic. Deține un restaurant și mai multe firme. A fost căsătorit timp de 27 de ani cu actrița Ana-Maria Călinescu (28 februarie 1958 – 28 februarie 2005) până la moartea acesteia, cu care a avut doi fii: Luca și Petru. Din 2015 este jurat al emisiunii Românii au talent.

Citește și...