Dilemele dietei! Ce să mănânci atunci când ieşi în oraş şi eşti la regim

Publicat: 03/09/2016 | 13:00
Dilemele dietei! Ce să mănânci atunci când ieşi în oraş şi eşti la regim

Dacă masa în oraş sau la un restaurant te-a prins într-o perioadă în care eşti la cură de slăbire, încearcă să-ţi adaptezi meniul astfel încât să nu-ţi periclitezi silueta.
 

Bucătăria tradiţională românească e destul de greoaie, la prima vedere. Poţi totuşi să găseşti suficient de multe feluri care să nu aducă a bombă calorică. Îţi recomand: borş de legume, salată de vară, cu foarte puţin ulei; mămăligă cu brânză (de vaci, nu telemea!) şi smântână (cere light sau mai bine iaurt), pui sau peşte la grătar. La desert: fructe şi atât.

Dacă vei opta pentru un restaurant cu specific, fii convinsă că şi acolo ai variante mai uşoare decât meniul standard. De exemplu, din bucătăria italiană poţi alege o pizza cu blat subţire, cu jumătate din cantitatea „normală“ de mozzarella şi cu topping suplimentar de legume. Dacă vine vorba de antipasto, alege tot ceva pe bază de legume (o salată de rucola cu un strop de parmezan) şi, dacă nu poţi renunţa la paste, alege unele cu sos tomat, care are mai puţine calorii decât sosul alb. Cel din urmă are mult unt şi brânză, ambele foarte grase. În orice restaurant cu specific mediteranean ai opţiunea unui grătar de peşte şi, la desert, în loc de Tiramisu, poţi cere iaurt cu o linguriţă de miere şi/sau cu fructe proaspete.
 

Citește și...