Directoarea bătăuşă scapă nepedepsită? Au dispărut filmările din dosarul ”Grădiniţa groazei”!

Publicat: 05/04/2016 | 23:42

Scandaloasele înregistrări video cu directoarea de grădiniţă care îi maltrata pe micuţi au dispărut fără urmă, iar părinţii copilaşilor agresaţi cred că se încearcă muşamalizarea acestui caz.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit în exclusivitate reporterilor CANCAN.ro că imaginile surprinse de camerele de supraveghere din grădiniţă au fost şterse de pe harduri şi că acestea n-ar mai putea fi folosite ca probe la dosar. În lipsa unor dovezi clare, directoarea (fiică de poliţist) ar putea scăpa basma curată. Mai mult, Ioana Neagu, pe care judecătorii au lăsat-o în libertate (sub control judiciar, pe motiv că bătăile aplicate copiilor au fost un caz izolat), caută să şteargă toate urmele faptelor ei.

Cu toate că ”grădiniţa groazei din Cotroceni (Flipper Garden) a fost închisă, directoarea bătăuşă vrea să deschidă o alta, de data aceasta în cartierul Floreasca. ”Am auzit că vrea să deschidă o nouă grădiniţă în Floreasca. Nu putem accepta aşa ceva. Crede că dacă se mută acolo, i se vor pierde urmele şi alţi părinţi nu vor şti cu cine au de-a face. Vrem să nu se mai repete aceste lucruri groaznice, să nu mai treacă şi alţi copilaşi prin chinurile prin care au trecut ai noştri”, ne-a mărturisit Arthur Aşa, părintele copiilor agresaţi de Ioana Neagu şi cel care a depus şi plângerea la Poliţie.

Cu câteva ore înainte să fie reţinută, Ioana Neagu a fost filmată de CANCAN.ro în timp ce afişa un zâmbet larg, părând că nu regretă atitudinea avută faţă de micuţi
Cu câteva ore înainte să fie reţinută, Ioana Neagu a fost filmată de CANCAN.ro în timp ce afişa un zâmbet larg, părând că nu regretă atitudinea avută faţă de micuţi

Până acum, anchetatorii au audiat 4 educatoare şi 6 familii care îşi duceau copiii la ”Flipper Garden”. Dacă educatoarele l-au luat în braţe pe ”Nu ştiu!”, părinţii au povestit că micuţii erau terorizaţi de către directoare. ”Abia după ce am vizionat imaginile am pus totul cap la cap. Băieţelul meu în vârstă de 6 ani se tot plângea că îi e frică la grădiniţă. La doi ani şi jumătate, Ioana Neagu l-a bătut doar pentru că… avea febră. Venea cu urechile învineţite acasă şi, de teamă, fiul meu refuza să spună ce i s-a întâmplat. Ne minţea că s-ar fi lovit sau inventa alte lucruri. Directoarea îl ameninţa să nu ne povestească pentru că tot acolo se întoace şi îl va pedepsi şi mai rău. Şi fetiţa mea de un an şi jumătate, pe care o duceam la aceeaşi grădiniţă era chinuită. Fiecare părinte plătea 1000 de lei pe lună pentru copilaşul lui”, a adăugat Arthur Aşa în exclusivitate pentru CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România.

Judecătorii au considerat că arestarea preventivă este o măsură prea dură pentru faptele comise de directoarea grădiniţei ”Flipper Garden” şi au decis ca ea să fie anchetată sub control judiciar
Judecătorii au considerat că arestarea preventivă este o măsură prea dură pentru faptele comise de directoarea grădiniţei ”Flipper Garden” şi au decis ca ea să fie anchetată sub control judiciar

Chiar dacă persoane apropiate Ioanei Neagu le-au ”sugerat” să renunţe la acuzaţii, părinţii sunt hotărâţi să meargă până la capăt: ”Dacă nu aş fi văzut imaginile, n-aş fi crezut. Nu avem cum să ne retragem plângerile fiindcă ar însemna să punem preţ pe torturile îndurate de copiii noştri!

Directoarea bătăuşă invocă în apărarea sa inclusiv probleme din... copilărie
Directoarea bătăuşă invocă în apărarea sa inclusiv probleme din… copilărie

Ancheta poliţiştilor a scos la iveală până azi faptul că directoarea nu avea specializare în învătământul preşcolar şi că manifesta un comportament violent inclusiv faţă de celelalte educatoare. ”Acum am aflat că a schimbat 4-5 educatoare într-un timp scurt, că ţipa, le insulta şi nici nu le plătea”, ne-a mai declarat Arthur Aşa. Dacă judecătorii au considerat că directoarea bătăuşă nu reprezintă pericol social şi că nu se impune arestarea ei, Poliţia Economică a luat, în schimb, la verificat actele grădiniţei şi a constatat că sume mari de bani suportate de către părinţi (pentru serbări, rechizite, excursii etc.) nu apăreau în contabilitate.

Adrian Nicolae

Citește și...