Directorul Institutului de Criminalistică, dezvăluiri explozive despre cazul Caracal

Autor: A.N.
Publicat: 04/10/2019 | 22:56

Directorul Institutului de Criminalistică, Romică Potorac, a făcut dezvăluiri explozive despre cazul Caracal. 

„Dacă ne referim strict la osemintele găsite în cazul Caracal, un răspuns punctual este nu. Analiza izotopului carbonului 14 se realizează pentru oase de mii de ani. Tipul de înjumătățire a carbonului în oase este de 15.470 de ani +/- 30 de ani. Nu ne va oferi o informație niciodată dacă oasele provin dintr-un anumit an. Ne va oferi o informație că oasele provin dintr-o anumită perioadă, sunt ale unei persoane de exemplu care a trăit în 1920 sau 2019. În funcție de tipul de analiză efectuată. Arderea unui cadavru într-un butoi nu va aduce informații în cazul de față. Nu va aduce informații care să fie utilize cauzei. Modul în care a fost găsit butoiul, modul în care au fost găsite oasele la fața locului. Un astfel de experiment nu aduce nicio informație”, a spus directorul Institutului de Criminalistică la Antena 3.

Pe data de 2 octombrie, în presa italiană a apărut un articol referitor la Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, adolescentele care au fost răpite de Gheorghe Dincă. Acesta a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete, numai că – în cazul Luizei – anchetatorii nu au descoperit, încă, indicii care să confirme declarația ”Monstrului din Caracal”.  Jurnaliștii italieni au ales un titlu sugestiv: ”Omorâte sau dispărute? Misterul fetelor românce”.

Jurnaliștii italieni au reluat ”filmul evenimentelor” din momentul în care Gheorghe Dincă a luat-o la ocazie pe Alexandra Măceșanu, iar la finalul articolului au făcut un apel către italienii care susțin ce le-ar fi văzut pe cele două fete în Italia, pentru a oferi și alte informații esențiale în anchetă.

”Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, dispare la 24 iulie 2019, după ce a fost luată cu autostopul de Gheorghe Dincă, un mecanic în vârstă de 65 de ani din Caracal (un oraș aflat la aproximativ 140 km de București, în sud -vestul țării). Bărbatul a închis ușile mașinii sale cu geamurile vopsite și apoi a dus-o pe fată la casa lui, unde a legat-o, a violat-o și a bătut-o. În 25 iulie dimineața, la ora 11.00, Alexandra, profitând de absența bărbatului, a telefonat de trei ori la 112 de la un telefon vechi, fără SIM, găsit în locuință. Ea spune că a fost răpită și încearcă să descrie ceea ce vede în jur, pentru a-i face pe oameni să înțeleagă unde se află: este supărată, este foarte speriată. Poliția a localizat-o la două dimineața și solicită simultan și obține imediat un mandat de la judecător pentru intrare, dar va intra doar 4 ore mai târziu, la 6.00. Ei petrec, prin urmare, 19 ore de la apelurile fetei la casa lui Gheorghe Dincă”, se arată în articolul celor de la emisiunea ”Chi l’ha visto?” de pe RAI3, unde a fost difuzat și un material în care se solicită ajutorul italienilor, după ce apărut martori care susțin că le-ar fi văzut pe fete în Italia.

Citește și...