Disperarea unei femei de 92 de ani din Giurgiu! S-a închis în coteț cu porcii când au venit inspectorii veterinari: „De când sunt nu am pomenit aşa ceva!”

Publicat: 01/11/2018 | 08:35

Oamenii sunt disperați din cauza pestei porcine! În mai multe localiți, gospodarii sunt furioși că rămân fără animale, chiar în apropierea sărbătorilor de iarnă. Oamenii s-au revoltat, alții le-au sacrificat până să ajungă inspectorii. 

La nivel național, au fost confirmate peste 1.000 de focare de pestă, iar până acum au fost sacrificați peste 350.000 de godaci. Oamenii sunt absolut disperați. Când medicii și-au făcut paariția într-un sat din Dolj, țăranii s-au împotrivit, așa că a fost nevoie de intervenția jandarmilor.

„Omorâți-ne pe noi înainte și după, porcii. Dați-ne dovezi, luați sânge și veniți cu analizele! Cine intră în curte moare!″, a spus un localnic din Dolj, potrivit stirileprotv.ro.

„Să mi-l lase pe al meu, să îl mănânc eu că e crescut de mine, e curat. Nu are ce să caute la mine în curte, e stăpân vreodată el pe curtea mea?”, a spus un alt țăran. (Citește și Încă un focar de pestă porcină confirmat în județul Dolj)

Oamenii s-au împotrivit în Giurgiu: „Dumnezeu de sus nu are ochi să vadă?”

Într-o fermă din comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, medicii veterinari au sacrificat70 de godaci, care vor fi transportaţi la groapa dinafara comunei

„Să mă împuşte pe mine, să-mi lase porcii, că degeaba mai trăiesc…Dumnezeu de sus nu are ochi să vadă? Ne lăsa fără porci? Ce mâncăm noi!? Ce mâncăm?”, și-a strigat disperarea, relatează stirileprotv.ro.

O femeie care are 92 de ani şi şase porci, singura ei avere, a intrat în coteț cu ei și a stat acolo o zi întreagă: „Vine Crăciunul! De când sunt nu am pomenit aşa ceva, dar nici porc n-am avut bolnav. Sunt femeie de război şi acum să vină după porci? Îi mănânc. Cum să îmi ia porcii?!″

Peste 7700 de oameni au fost despăgubiți de statul român cu sume cuprinse între 8 şi 10 lei pe kg. (Vezi aici ALERTĂ! Pesta porcină se apropie de București. Au fost confirmate noi focare)