Loading the player...

Ştiaţi că şi România are un ”Steve Jobs” al ei? :) Ei bine, nici nu s-ar fi putut altfel, atâta vreme cât avem o ”Madonna de România”, un ”Messi de România” sau chiar o ”Barbie de România”! Avem aşadar şi un ”Steve Jobs de România”, un personaj de-a dreptul fascinant, despre care se cunosc prea puţine, dincolo de mediile academice în care a activat.
 

Fost ministru al Industriei Electrotehniceîn Guvernele Roman, Stolojan şi Văcăroiu, Vasile Baltac este la 76 de ani unul dintre ”pionierii” informaticii de la noi. E un tip erudit cu doctorat obţinut în ’72 la Cambridge şi de numele căruia este legată proiectarea celebrei (pe vremea comunismului) familii de calculatoare Felix. După Revoluţie, s-a ”scăldat” în politică, aşa cum scriam şi mai sus, apoi a fondat compania ”SoftNet”, fiind azi una dintre somităţile IT-ului din România. Dar nu la Vasile Baltac vrem să ne oprim cu povestea azi, ci la nora acestuia, un personaj cel puţin la fel de seducător ca şi tata socru.

Paula Perlea e căsătorită de mulţi ani cu Baltac Jr., cu care are doi fii, Paul şi Robert, ultimul fotbalist junior la Steaua cu rezultate dătătoare de speranţe. Soţul ei, Mihai (proprietar al firmei Hofmann Autotech România), a deţinut în trecut (să se fi tot scurs de atunci 20-25 de ani) acţiuni la faimoasa MEGAPOWER. Pentru cine nu-şi mai aminteşte, e compania care a implicat statul român în primul mare scandal de corupţie după Revoluţia din ’89. Mai mulţi demnitari importanţi ai anilor ‘90 au fost suspectaţi de legături dubioase cu această afacere, însă, peste ani, a fost găsit un singur vinovat. Să revenim însă la Paula Perlea. Sau Doamna "Chanel", probabil singura romanca care se imbraca zilnic in Chanel din cap pana in picioare. Mai pe scurt n are tinuta sub 10 000 de euro.

Nora lui Vasile Baltac, supranumit ”Steve Jobs de România”, este colecţionară de maşini de epocă
Nora lui Vasile Baltac, supranumit ”Steve Jobs de România”, este colecţionară de maşini de epocă

Noră a lui ”Steve Jobs de România”, femeia este în sine o apariţie răvăşitoare. Nici nu ai spune că are 48 de ani şi doi băieţi ajunşi aproape de vârsta majoratului. De o eleganţă eclatantă (mai multe despre ţinutele ei puteţi citi pe verdict.ro, site-ul nr. 1 de fashion-review din România), doamna Perlea este clientă fidelă a brandului Chanel, iar achiziţiile o costă pe măsură. Dar banii chiar nu contează pentru ea, întrucât averea familiei depăşeşte milioane bune de euro. Pe de altă parte, nici ea nu câştigă deloc rău. E decan al Facultăţii de Medicină Dentară la UMF Carol Davila, iar activitatea didactică la acest nivel nu mai scoate demult profesorii în stradă din cauza nemulţumirilor legate de salarii.

 

Robert, fiul soţilor Perlea-Baltac (primul din dreapta), s-a antrenat deja sub comanda lui Reghecampf
Robert, fiul soţilor Perlea-Baltac (primul din dreapta), s-a antrenat deja sub comanda lui Reghecampf

Supercochetă şi cu un hobby nobil – e colecţionară de maşini de epocă (are un Whippet şi un Chevrolet din 1929, unicate în România, dar şi un Ford Roadster din 1928) – doamna profesor stomatolog te lasă cu gura cascată când o vezi. Zilele trecute,CANCAN.ro a filmat-o cu un domn din strainatate la un prânz pe fugă. Au discutat cel mai probabil despre congresul găzduit chiar de ea la Cercul Militar sau, de ce nu, despre afaceri şi familii, căci, slavă Domnului, are cu ce să se laude. Vă ziceam mai devreme că are doi copii, iar unul e fotbalist la Steaua. Iar puştiul de 17 ani e chiar talentat şi, susţin specialiştii, n-ar fi exclus ca într-o bună zi să-l vedem printre titularii echipei patronate de Gigi Becali. Robert e fundaş central, iar calităţile lui i-au atras deja atenţia lui Laurenţiu Reghecampf, care l-a chemat deja la antrenamentele ”echipei mari”. Lucru fantastic pentru orice copil care se visează mare fotbalist.

Oricine are detalii despre aceasta aparitie rara pe strazile Bucurestiului, sa ne scrie neaparat la pont@cancan.ro!

Adrian Nicolae

Citeste despre:vasile baltac, stev jobs de romania, vasile baltac it, softnet, mihai baltac megapower, afacerea megapower, paula perlea, paula perlea baltac, facultatea de medinica dentara, umf carol davila, baltac steaua, junior steaua, reghecampf steaua, gigi becali


Share On Facebook