„Doamna Draculescu” tine in mana destinele Greciei! Vezi cum a ajuns o romanca de succes sefa misiunii FMI !

Publicat: 22/07/2015 | 16:24

Romanca Delia Velculescu este de miercuri noua sefa a misiunii FMI in Grecia. Economista a emigrat in America, unde si-a construit o cariera de succes alaturi de un alt roman

La aproape 40 de ani si cu trei copii, Delia Velculescu a ramas o femeie frumoasa, cu trasaturi fine, ochi blanzi si zambet dulce. Nimic nu este insa ceea ce pare, pentru ca Delia Velculescu este recunoscuta pentru „mana de fier” cu care gestioneaza finantele, fapt care i-a adus porecla, peste Ocean, de „Doamna Draculescu”, pornind de la o legenda foarte pupulara in randul americanilor, si anume Contele Dracula din Transilvania!

delia velculescu

„Doamna Draculescu”, numita recent la misiunea FMI de salvare a Greciei in locul lui Rishi Goyal, este o profesionista desavarsita, care si-a construit o cariera de succes in SUA, dar nu a rupt niciodata legaturile cu tara materna.

Delia Velculescu

Experinta ei in relatia cu grecii este vasta, pentru ca economista a fost anii trecuti reprezentanta FMi la Nicosia, in Cipru, reusind sa salveze insula din colaps financiar! Si inainte a supravegheat masurile economice luate de guvernul de la Atena, chiar daca la acea vreme nu reprezenta formal interesele FMi in Grecia.

A emigrat in 1992 in SUA

Povestea de viata a „Doamnei Draculescu” este fabuloasa, si va este prezentata numai de CANCAN.ro! Nascuta sub zodia Varsatorului, in anul 1975, Delia Velculescu a facut Colegiul National “Gheorghe Lazar” din Capitala si intentiona sa urmeze ASE.

„Doamna Draculescu” este unul dintre cei mai apreciati membri din echipa FMI

Momentul de cotitura al destinului sau s-a produs chiar atunci, caci a primit o bursa de studii in America si a plecat la o universitate de prestigiu, Colegiul Wilson din Pennsylvania.
O data ajunsa in America, in 1992, Delia Velculescu si-a intemeiat o familie, culmea, tot alaturi de un roman, stabilit acolo de la sapte ani. Victor Velculescu era atunci student la Facultatea de Biologie de la Universitatea Stanford. Mai in varsta cu trei ani decat ea, Victor si-a facut o cariera in medicina, devenind ulterior profesor specializat in oncologie. La cinci ani de cand a cunoscut-o pe Delia, a luat-o de sotie, iar cuplul a facut nunta la Sibiu. In prezent, au trei copiii!

Plecata in 1992 din Romania, Delia a trait visul american: a ajuns o femeie cu o cariera exceptionala! In plus, si-a intalnit in SUA marea dragoste si a adus pe lume trei copii
Plecata in 1992 din Romania, Delia a trait visul american: a ajuns o femeie cu o cariera exceptionala! In plus, si-a intalnit in SUA marea dragoste si a adus pe lume trei copii

Lucreaza de 15 ani la FMI !

„Doamna Draculescu” nu a ramas insa pe plaiurile natale, ci s-a intors in SUA, iar in anul 2003 a primit un post la Fondul Monetar International. Ascensiunea in cariera s-a produs atunci si pentru sotul ei, care a devenit profesor la “John Hopkins” din Maryland. In anul 2012 a avut loc punctul culminant in cariera biologului, care a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru medicina.

Sotul „Draculeascai”, propus la premiul Nobel !

Echipa condusa de Victor Velculescu a pus la punct primul test genetic din lume care identifica tumorile cancerigene. Intr-un interviu acordat in 2012, sotul ”Doamnei Draculescu” dezvaluia “secretul” sau: duce o viata linistita – a renuntat chiar la televizor – si nu are decat doua prioritati: viata universitara si familia de care s-a declarat dependent.

Sotul Deliei a fost propus in mediile stiintifice la Premiul Nobel pentru Medicina
Sotul Deliei a fost propus in mediile stiintifice la Premiul Nobel pentru Medicina

Succesul pe plan profesional il cunoscuse si tatal lui, Aurel Velculescu, un reputat arhitect care a construit mai multe biserici romanesti de peste ocean.

Locuiesc intr-un paradis verde

Familia Velculescu locuieste intr-un mic orasel, intre Washington si Baltimore, si sunt deosebit de respectati in comunitate. Localnicii ii percep ca „oameni cu frica lui Dumnezeu”, poate si pentru faptul ca fac frecvent donatii la bisericile din zona. „Doamna Draculescu”, copiii si socrii, locuiesc intr-un paradis verde, in mijlocul unei paduri, intr-o vila estimata la 710.000 de dolari.

Vila
Vila „Doamnei Draculescu” are o suprafata totala de peste 100 de metri patrati si a fost evaluata la 710.000 de dolari!

Evaluarea a fost facuta la momentul in care vila a fost scoasa la vanzare, dar pana la urma, vanzatorii s-au razgandit. Prezentarea facuta de o agentie imobiliara locala arata ca somptuoasa proprietate are doua etaje, cu patru dormitoare, locuri de parcare si o suprafata de1053 de metri patrati. Numai taxele anuale catre stat se ridica la 8200 de dolari.
(M.N.)
 

Citește și...