Doamne ferește! Ce a observat un telespectator în timp ce urmărea la Antena 3 cazul crimelor din Caracal

Publicat: 12/08/2019 | 14:33
Doamne ferește! Ce a observat un telespectator în timp ce urmărea la Antena 3 cazul crimelor din Caracal

Cazul de la Caracal a șocat o țară întreagă, care urmărește cu sufletul la gură evoluția anchetei și încă se mai speră ca Alexandra să fie în viață. Mediatizarea acestei tragedii, cu familiile îndurerate a creat vâlvă printre telespectatori, care au făcut reclamații la CNA în acest sens.

Modul în care s-a văzut pe TV cazul de la Caracal a fost reclamat de telespectatori, dar și de organizația ActiveWatch, potrivit Paginademedia.ro.

ActiveWatch, de exemplu, reclamă o emisiune Antena 3 în care au fost prezentate imagini cu familia uneia dintre tinere, surprinsă în momentul în care a aflat că adolescenta a fost ucisă. Pe lângă cele șase reclamații, CNA a decis să facă și o monitorizare de linie a principalelor posturi de televiziune, pentru a vedea cum a fost reflectat cazul.

Consiliul Național al Audiovizualului a dat ieri un comunicat, prin care îndeamnă televiziunile să trateze cazurile„cu decență și responsabilitate”.  „Membrii CNA le reamintesct radiodifuzorilor obligația de a trata cu decență și responsabilitate acest subiect și de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, protecția demnității umane și a dreptului la propria imagine, precum și asigurarea informării corecte – prevăzute în legislația audiovizualului”, notează același document, potrivit aceleiași surse.

Arestat preventiv pentru 30 de zile!

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, prin decizia magistraţilor Tribunalului Dolj. Bărbatul de 66 de ani a recunoscut cele două crime după ce, duminică dimineață, legiștii au confirmat suspiciunea anchetatorilor, după primele rezultate ADN: oasele găsite în curtea lui sunt de om. Gheorghe Dincă a recunoscut în fața procurorilor că a ucis-o pe Luiza în ziua în care a răpit-o, în luna aprilie, potrivit unor noi date din anchetă. De asemenea, probele arată că a ucis-o și incinerat-o pe Alexandra chiar în curtea casei sale. Bărbatul a recunoscut, la audieri, că a omorât-o pe fată imediat ce și-a dat seama că aceasta sunase după ajutor.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercurea trecută, în 24 iulie, iar joi fata a sunat de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că a fost sechestrată și violată. Polițiștii au avut nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

În luna aprilie a acestui an, Luiza Mihaela Melencu, din județul Dolj, a dispărut în condiții similare: a luat o mașină la ocazie. După ce a apărut cazul Alexandrei, au început bănuielile că ea a fost o altă victimă a lui Gheorghe Dincă.

Citește și...