Doi bărbați, la un pas de tragedie după ce au plecat pe munte ca să caute plante medicinale. Ce s-a întâmplat cu ei

Autor: Maya Radu
Publicat: 13/11/2019 | 15:21

Operațiune de salvare contracronometru pentru jandarmii montani de la Cheia! Azi-noapte, ei au anunțați că doi bărbați – unul de 43 de ani, celălalt, de 89 de ani – s-au rătăcit pe crestele muntelui. Cei doi plecaseră în căutarea unor plante medicinale.

Aventura periculoasă pe munte pentru un bătrân de 89 de ani. Acesta a plecat însoțit de un bărbat de 43 de ani într-o zonă montană dificilă în dorința de a culege plante medicinale care cresc doar în anumite locuri. Cel mai probabil, bătrânul era cunoscător al plantelor și a mers ca să le recunoască alături de bărbatul mai tânăr. Pentru că s-au rătăcit, ei au chemat în ajutor jandarmii montani de la Cheia. Potrivit acestora, cei doi s-au aventurat să plece din Cheia, în zona Gropşoarele – Colţii Zăganului, pentru a ajunge in golul alpin pe un traseu nemarcat pentru recoltarea de plante medicinale.

Din cauza întunericului, cei doi bărbațiau pierdut poteca și au rămas blocați într-o zonă dificilă, cu teren accidentat, sub un perete stâncos, de unde nu au mai putut continua deplasarea. Patrula de jandarmi a intervenit şi a reusit recuperarea celor două persoane după aproape patru ore de căutări. Aceștia au fost coborâți in statiunea Cheia fără a avea probleme de sanatate.

Citește și...