Doi copii au ajuns într-un centru de plasament din Teleorman după ce părinții lor au fost diagnosticați cu COVID-19. Reacția autorităților

Publicat: 29/03/2020 | 13:09
Doi copii au ajuns într-un centru de plasament din Teleorman după ce părinții lor au fost diagnosticați cu COVID-19. Reacția autorităților

Autoritățile au preluat, sâmbătă, doi copii după ce părinții lor și doi frați au fost diagnosticați cu COVID-19 și au fost internați la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş” din Capitală. În vârstă de 2 și 12 ani, copiii au ajuns, temporar, într-un centru de plasament, potrivit Consiliului Județean Teleorman.

VEZI AICI: ASISTENT MEDICAL DE LA SPITALUL JUDEȚEAN SIBIU, INFECTAT CU COVID-19. CONDUCEREA UNITĂȚII MEDICALE, FĂCUTĂ PRAF: “ȘEFII STAU ACASĂ ȘI…”

În seara zilei de 28 martie 2020, la ora 22,30, la unul dintre Centrele de Plasament din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, au fost preluaţi 2 dintre cei 4 copii minori ai familiei internate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş” din capitală, după ce această familie, formată din 6 membri, s-a aflat anterior în Centrul de carantină situat în oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman. Minorii care au ajuns la DGASPC Teleorman sunt în vârstă de 2 şi 12 ani. Cei doi minori aduşi într-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinată, au fost testaţi negativ coronavirus COVID-19”, a transmis duminică CJ Teleorman.

CAZ PENAL. Un bărbat recent întors din Germania a mințit medicii că nu a fost plecat

„Celor doi copii li se oferă…”

Cei doi copii rămân cazaţi separat de restul micuților din centru, după ce seara trecută au rămas în grija unei asistente.

Celor 2 copii internaţi cu măsură de protecţie la centrul de plasament li se oferă, pe toată perioada separării de familie, asistenţa medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate, alimentaţie şi toate condiţiile necesare, până la însănătoşirea şi externarea părinţilor. În această dimineaţă, starea de sănătate a copiilor este bună, sunt echilibraţi emoţional şi nu există motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la noile condiţii de viaţă, depăşind cu bine momentul separării de familie, prin care au fost nevoiţi să treacă”, mai precizează autorităţile.

VEZI AICI: A FOST GĂSIT „PACIENTUL ZERO”. DE LA EL A PORNIT, DE FAPT, CORONAVIRUSUL. EL I-A INFECTAT PE TOȚI

Citește și...