Dolarul a atins o valoare istorică! Moneda americană s-a apreciat, după războiul comerical dintre Statele Unite și China!

Publicat: 21/05/2018 | 12:17

Dolarul a atins luni un nou maxim al ultimelor cinci luni, după ce secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat că războiul comercial dintre Statele Unite şi China ”a fost pus în aşteptare”, în urma unui acord de suspendare a tarifelor pe importuri, relatează Reuters.(CITEȘTE ȘI: INDICELE ROBOR A ATINS UN NOU MAXIM ISTORIC! VEȘTI TRISTE PENTRU ROMÂNII CU CREDITE)

Potrivit stiripesurse.ro, moneda americană s-a apreciat faţă de un coş de valute peste pragul de 94, pentru prima oară de la sfârşitul lunii decembrie 2017. Începând din 17 aprilie, dolarul a avansat cu peste 5%, înregistrând cea mai lungă serie de creşteri de la sfârşitul anului 2015, imediat înainte ca Rezerva Federală să efectueze pima majorare de dobândă de după criza financiară din 2008. China a acceptat să crească semnificativ achiziţiile de bunuri şi servicii din Statele Unite, au anunţat sâmbătă cele două ţări, fără să facă vreo referire la ţinta de200 de miliarde de dolari menţionată anterior de partea americană.(NU RATA, AICI: ELE SUNT CELE DOUĂ TINERE CARE AU MURIT ÎN ACCIDENTUL DIN ARAD! ALȚI DOI PASAGERI AU FOST RĂNIȚI)

Beijingul şi Washingtonul au convenit să discute în continuare despre măsuri în cadrul cărora China va importa mai multă energie şi mărfuri agricole din Statele Unite, pentru a reduce deficitul comercial de 335 de miliarde de dolari al SUA în relaţia cu China.(CITEȘTE ȘI: NU AI LOC DE MUNCĂ? STATUL ÎȚI POATE OFERI 40.000 DE LEI! CE TREBUIE SĂ FACI)

 

Citește și...