Doliu în fotbalul brazilian. A murit Coutinho

Publicat: 12/03/2019 | 14:07

Doliu în fotbalul brazilian. A încetat din viață Coutinho, fotbalist de o excepțională valoare. Jucătorul suferea de diabet, au declarat surse din familie. ”Este o mare pierdere”, a transmis celebrul Pele. Fostă legendă a clubului Santos, alături de Edson Arantes dos Nascimento „Pele”, Coutinho a fost campion mondial cu echipa Braziliei în 1962.

„Cu profundă tristeţe anunţăm decesul lui Antonio Wilson Vieira Honorio, eternul idol Coutinho, la vârsta de 75 de ani”, a scris Santos într-un comunicat dat publicităţii.

Coutinho s-a născut pe 11 iunie 1943, la Piracicaba (statul Sao Paulo. A cucerit în tricoul lui Santos cinci titluri de campion naţional, două Cupe Libertadores, două Cupe Intercontinentale şi şase campionate Paulista, acesta fiind cel mai important turneu regional din ţară.

Coutinho și Pele

Pele: ”Sunt sigur că într-o zi vom relua aceste pase în ceruri”

Conform familiei, Coutinho suferea de diabet şi din cauza acestei boli îi fuseseră amputate trei degete de la piciorul stâng.

Coutinho, al treilea marcator din istoria clubului paulista, cu 386 de goluri în 457 de partide, a decedat la domiciliul său. La Santos, el a format unul din cuplurile cele mai redutabile din istoria fotbalului, alături de Pele, cu care a cucerit şi titlul de campion mondial în Chile în 1962.

„Este o mare pierdere. Pasele dintre Pele şi Coutinho s-au născut în Brazilia, dar au devenit mai cunoscute în toată lumea. Sunt sigur că într-o zi vom relua aceste pase în ceruri. Condoleanţele mele familiei”, a transmis Pele pe site-ul G1.

Citește și...