Doliu în lumea sportului românesc. A murit Dan Serafim, fostul antrenor al Liei Manoliu

Autor:
Publicat: 15/08/2020 | 09:51
Doliu în lumea sportului românesc. A murit Dan Serafim, fostul antrenor al Liei Manoliu

Este zi de doliu în lumea sportului românesc, după ce Dan Serafim, fostul antrenor al Liei Manoliu s-a stins din viață. 

S-a stins din viață Dan Serafim, unul dintre cei mai apreciați antrenori din atletismul românesc. Acsta și-a dat ultima suflare aseară, la vârsta de 79 de ani. Din informațiile apărute în presă, cauza morții lui Alexandru Serafim a fost, se pare, o insuficiență renală.

Profesorul de aruncări, o somitate în atletismul intern, a fost iubit de elevii săi și era genul de tehnician care avea o vorbă bună pentru fiecare.

Dan Serafim a fost extrem de iubit de elevii săi

Dan Serafim a făcut parte din staff-ul lotului de atletism al României la patru ediții ale Jocurilor Olimpice, iar profesorul de aruncări a fost extrem de iubit de elevii săi, fiind considerat unul dintre tehnicienii blânzi, care mereu îi încuraja și le spunea o vorbă bună.

„A trăit pentru atletism și a iubit atletismul. Și în urmă cu câteva zile îmi spunea că vrea să meargă la stadion, să revină sportul în cursul lui firesc. 

Se uita la toate marile concursuri ale lumii și trăia pentru sport. A fost internat la Spitalul Panduri, apoi azi l-am dus la Spitalul Municipal. A avut o insuficiență renală. Din păcate, medicii n-au putut face nimic și au constatat decesul azi, în jurul orei 18:00. 

Aș vrea ca oamenii din sport și din atletism să și-l amintească cu zâmbetul pe buze, privind cercul de aruncări, lipit de gard sau din tribune, pe Tineretului, pe Dinamo sau în sala din Maior Coravu. 

Cred că a lăsat multe în urmă și lumea și-l va aminti mereu”, a declarat, pentru Digi Sport, Cristi Serafim, fiul fostului mare antrenor.

„A fost un om cu un suflet mare, venea la începutul concursului sau pe cea mai mare căldură, la antrenamente, și nu pleca până la final. Așa era Nea Dănuț”, spune pentru Digi Sport unul dintre elevii săi.