Doliu în mediul academic din Iaşi. Profesorul universitar doctor Gheorghe Romanescu a murit! Cum s-a întâmplat nenorocirea

Publicat: 04/10/2018 | 12:52
Doliu în mediul academic din Iaşi. Profesorul universitar doctor Gheorghe Romanescu a murit! Cum s-a întâmplat nenorocirea

Unul dintre cei mai cunoscuti profesori universitari din Iasi si-a gasit sfarsitul noaptea trecuta. Profesorul universitar doctor Gheorghe Romanescu, 59 de ani, a murit in conditii inca neelucidate azi-noapte. El se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes, pe raza comunei Popricani.

La un moment dat i s-a facut rau si a tras masina pe dreapta cerand ajutor. Chiar in acele momente, un cadru medical trecea prin zona si s-a oprit sa-i acorde primul ajutor.

In scurt timp, prof. univ. dr. Gheorghe Romanescu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, respectiv Facultatea de Geografie si Geologie, avea sa intre in stop cardio-respirator, conform romaniatv.net.

Martorii au sunat la numarul unic de urgente 112 si au cerut ajutor. Profesorul era in stare critica. Un echipaj SMURD a ajuns la fata locului si a continuat manevrele de resuscitare.

Starea profesorului era in continuare critica, insa medicii au reusit sa-l stabilizeze. Imediat a plecat catre spitalul „Sfantul Spiridon”, insa, Gheorghe Romanescu a intrat din nou in stop cardio-respirator.

De aceasta data, nimeni nu a mai reusit sa-l salveze, declarandu-se intr-un final decesul.

Citește și...