Doliu în presa din România. A murit Călin Gheorghe, una dintre vocile Europa FM, ProFM și Radio Guerrilla

Publicat: 26/07/2020 | 08:38

Este doliu în presa din România. A murit Călin Gheorghe, una dintre vocile Europa FM, ProFM și Radio Guerrilla, iar vestea a picat ca un trăsnet în rândul apropiaților și fanilor. Regretatul om de radio a lucrat multă vreme cu Andrei Gheorghe care i-a fost prieten bun și a murit în urmă cu doi ani.

Citește și: Fiica lui Andrei Gheorghe, declarații sfâșietoare: “Tot timpul o să-mi lipsească…”

A murit Călin Gheorghe, una dintre vocile Europa FM, ProFM și Radio Guerrilla

Călin Gheorghe, una din vocile cunoscute din radioul românesc, a părăsit această lume ieri, iar anunțul trist a fost confirmat de foștii colegi de la Radio Guerrilla care au publicat și o poză de album cu el – una în care zâmbește și poartă un pulover negru; o puteți vedea în galeria foto a articolului. Deocamdată, nu se știe nimic despre cauza decesului a îndrăgitului jurnalist.

“Călin Gheorghe, fostul nostru coleg și prieten, un om cu o voce ca o prietenie de-o viață, a plecat astăzi dintre noi. Clar, viața câteodată o ia razna. Drum bun, Călin Gheorghe. Mulțumim” este mesajul apărut pe pagina de Facebook a radioului Guerrilla.

De aproape o jumătate de an, legendarul DJ de radio avea o emisiune la Europa FM, iar ultima ediție în care oamenii l-au putut auzi la microfon a avut loc joi, 23 iulie, ca de obicei, şi nimic nu prevestea o astfel de tragedie. Rudele, prietenii și foștii colegi, dar și oameni simpli au suferit un șoc când au aflat, iar unii dintre ei au așternut pe Internet câteva gânduri în memoria lui Călin Gheorghe.

“Poţi exersa vorbirea. Poţi simula entuziasmul şi/sau priceperea. Poţi chiar fenta – o vreme – lumea. Dar, mai devreme sau mai tîrziu, radioul tot te dă de gol, pentru că vocea te dă de gol. E-atât de simplu. În cazul lui Călin, vocea era exact cum era omul – caldă, calmă, educată. Gravă fără să devină vreodată plicticoasă şi – când era cazul – ghiduşă fără să vireze în hăhăială tembelă. Anglofonii, maeştri ai conciziei, i-ar zice (scurt şi corect) «authoritative» şi «reassuring : de încredere şi liniştitoare. What you hear is what you get (n.r.: Ceea ce auzi este ceea ce obții). Pe scurt, o voce de om bun. Unul dintre cei mai buni oameni pe care am avut bafta să-i cunosc”, a scris Filip Standavid, fost jurnalist Europa FM, pe contul său de Facebook

Călin Gheorghe a fost unul dintre pionierii radioului românesc de după comunism. Între 1995 – 2005, Călin Gheorghe a fost DJ la ProFM, cea mai populară staţie de radio de la acea vreme, de unde a trecut la Radio Guerrilla (2005-2015). De-a lungul ultimilor 25 de ani Călin Gheorghe a avut zeci de emisiuni cu Andrei Gheorghe, bun prieten de-al său, care a murit acum doi ani.

Călin Gheorghe, mărturisiri din povestea lui în cadrul unei emisiuni de la Europa FM

În ultimii doi ani, el a fost DJ şi la Radio Seven şi Radio Tananana, iar din februarie a putut fi auzit la Europa FM, unde avea o emisiune săptămânală – joia – dedicată muzicii pop-rock. Când a intrat în frumoasa familie de la Europa FM în urmă cu mai bine de cinci luni, regretatul om de radio și-a deschis sufletul și a făcut câteva dezvăluiri despre povestea lui de viață în cadrul emisiunii moderată de Toader Păun.

“A participat la peste 50 de festivaluri mari din străinătate, i-a văzut în concerte pe toţi greii rockului. Îşi aminteşte cu câtă emoţie a trăit unul dintre ultimele concerte ale trupei Oasis, când peste 100.000 de oameni au cântat absolut toate cântecele formaţiei, fără oprire”, au transmis public reprezentanții de la Europa FM în momentul în care Călin Ghoerghe se alăturase echipei lor.