Doliu în Pro TV. Mărturisiri copleşitoare după moartea lui Gabriel Crețean, unul dintre cei mai buni cameramani din România

Publicat: 22/03/2020 | 15:16

Este doliu în Pro TV, după ce Gabriel Crețean, unul dintre cei mai buni cameramani din România, a murit. La scurt timp după ce s-a aflat vestea tristă, prietenii şi foştii colegi ai jurnalistului au aşternut în memoria lui câteva gânduri. Printre cei cu care a lucrat de multe ori se numără: Andreea Esca, Oana Cuzino şi Adrian Nartea,

Citeşte şi: Andreea Esca este în doliu! Unul dintre cei mai buni cameramani din România a murit. Cauza decesului

Mărturisiri emoţionante în memoria lui lui Gabriel Crețean

Septimiu Sărăţeanu, unul dintre apropiaţii regretatului Gabriel Creţean, a făcut câteva dezvăluiri impresionante despre omul şi cameramanul Gabriel Creţean, dar şi despre relaţia specială pe care a avut-o cu acesta.

“O veste cumplită mi-a tulburat viaţa în această dimineaţă. Gabriel Creţean nu mai este. E de necrezut că nu-l voi mai vedea pe Gabi în spatele camerei, în locurile cele mai fierbinţi şi nu voi mai putea să-i apreciez unghiurile de filmare deosebite. S-a identificat cu PRO TV-ul , a fost indiscutabil unul din oamenii PRO, iar această instituţie îi datorează multe, aşa cum şi el datorează instituţiei.

Crescut pe platourile de filmare de la Buftea, acolo unde tatăl său a fost maistru de lumini, Gabi Creţean rămâne una dintre cele mai simpatice figuri din lumea operatoriei de televiziune. A fost unul dintre primii protevişti care m-a adoptat în colectivul de la Bucureşti şi nu m-a tratat cu «moldovene», i-am fost alături la nuntă, mi-a fost martor la divorţ , am fost prieteni foarte buni. Sunt profund îndurerat şi te rog, Doamne, dacă tot l-ai luat, să ai grijă de el că e superbaiat. Drum bun Gabi, fă un cadru bun acolo, că venim curând şi noi la Live. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris Septimiu Sărăţeanu pe contul lui oficial de Facebook.

Roxana Hulpe, unul dintre reporterii de la Pro TV, a făcut publică o postare copleşitoare, alături de mai multe poze pe care le-a făcut împreună cu Gabriel Creţean în zilele de serviciu şi nu numai.

“Mi-a pus microfonul albastru în mână, apoi am reușit împreună multe. Le-am văzut, digerat și împreună le-am arătat și zis mai departe. Trăirile însă, bucuriile, necazurile și pățaniile au rămas între noi. Sunt de neprețuit și toate minunate. Gabi, îți mulțumesc pentru toate cele multe! Dumnezeu să-ți ofere un loc de unde să ne privești și să ne încurajezi mereu, liniștit, odihnit și cu seninătate!”, a scris Roxana Hulpe pe pagina ei de Facebook.

Roxana Hulpe, unul dintre reporterii de la Pro TV, alături de Gabriel Creţean, în timpul unei misiuni dintr-o zonă afectată de ninsori © Facebook
Roxana Hulpe, unul dintre reporterii de la Pro TV, alături de Gabriel Creţean, în timpul unei misiuni dintr-o zonă afectată de ninsori © Facebook

“Fără cuvinte… 😔 Gabiţule, maestre şi prieten drag, îţi mulţumesc pentru tot. Drum lin ţi lumina veşnică”, “A murit unu’  din frații mei, unu’  din cei mai buni prieteni Gabriel Crețean. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, “Fără cuvinte… 😔 Gabiţule, maestre şi prieten drag, îţi mulţumesc pentru tot. Drum lin şi lumina veşnică” sunt alte trei mesaje impresionante postate pe Facebook de cei care l-au cunoscut şi apreciat pe Gabriel Creţean.

 

Citește și...