Doliu in sportul romanesc! A murit un mare campion! Anuntul trist: „A avut un singur viciu…”

Publicat: 29/10/2014 | 07:45

Zi trista pentru iubitorii sportului romanesc. Nicolae Viciu s-a stins din viata in urma cu putin timp. Anuntul a fost facut de Federatia Romana de Baschet.Ceremonia funerara va avea loc, joi, 30 octombrie, la Biserica de Piatra, de la ora 13:00.

Nascut in data de 23 februarie 1939, Nicolae Viciu a fost un nume sonor in istoria baschetului romanesc, dedicandu-si mare parte din viata sportului care l-a consacrat atat in plan intern, cat si international “Baschetul, o pasiune care s-a confundat cu viata sa”, se titra despre fostul mare baschetbalist in presa mureseana, in prefata unuia dintre ultimele sale interviuri acordate in mass-media, adaugandu-se intr-un frumos joc de cuvinte ca, “a avut un singur Viciu in viata: baschetul!”. Viciu a fost, poate, unul dintre cei mai irezistibili si completi jucatori de baschet pe care i-a produs centrul din Targu Mures, fiind vreme de aproape doua decenii un baschetbalist de temut in Divizia A, care marca nonsalant cos dupa cos de la mare distanta.

Viciu

La 18 ani, se muta la Cluj-Napoca pentru continuarea studiilor si joaca timp de trei sezoane la echipele clujene Constructorul si Stiinta. Din 1960, continua cursurile Facultatii de Mecanica Agricola din Craiova si evolueaza pentru doua sezoane la prim-divizionara Stiinta Craiova. Remarcat de tanar pentru tenacitatea si valoarea sa sportiva, dar si pentru calitatile tehnice, este convins de regretatul profesor Dan Niculescu sa se transfere la Dinamo Bucuresti, unde alaturi de generatia de aur a gruparii ros-albe, din care ii reamintim pe Albu, Novac, Spiridon, Kiss, Giurgiu sau Diaconescu, castiga trei titluri de campion al Romaniei in perioada 1967-1969, adunand si peste 20 de prezente in Cupa Campionilor Europeni si Cupa Cupelor. Isi incheie lunga activitate de baschetbalist la Crisul Oradea, in 1978, dupa trei sezoane petrecute la echipa orasului de pe malul Crisului.

Citeste si

A dat GOL, insa A MURIT la doar cateva secunde! Ce s-a intamplat cu un fotbalist, chiar sub ochii suporterilor care il aplaudau

Maicon, fostul fotbalist al Stelei, a murit in aceasta dimineata! Cum s-a produs teribilul accident

Federatia Romana de Baschet transmite condoleante familiei
De-a lungul carierei sale, a adunat si peste 130 de selectii in echipele nationale ale Romaniei, fiind cooptat pentru prima oara in lotul tricolor de tineret in 1959. Participa in 1961 cu nationala de tineret la Campionatul Mondial Universitar, si tot in acelasi an, este cooptat de regretatul mare antrenor Constantin Herold in lotul tricolor de seniori al Romaniei, fiind prezent alaturi de regretatii Mimi Niculescu, Horia Demian si Dragos Nosievici, precum si de Mihai Nedeff, Mihai Albu si Horatiu Giurgiu, la intrecerile Campionatului European de la Belgrad, unde Romania a ocupat un onorant loc 7. „Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet si familia baschetului romanesc isi exprima intreaga compasiune si transmite pe aceasta cale sincere condoleante familiei sale greu incercate in aceste momente. Dumnezeu sa-l odihneasca!”.

 

Recomandarea CIAO.RO